Brasset

Från 13 år Mån kl 19-21

Församlingens brassband består av ett trettiotal musikanter i olika åldrar. Under senare år har en stor del av brassbandets medlemmar varit inflyttade studenter. De har bidragit till en rak och öppen gemenskap. Tillsammans med övriga musikanter har en atmosfär av omsorg och fostran skapats, men också mycket glädje och många upptåg.

Brasset

Brassbandet har haft förmånen att få göra många resor, både i Sverige och utomlands. Resorna till USA (-90), Estland (-90) och Hong Kong, Japan (-96) har varit de senaste årens viktiga milstolpar. Repertoaren är skiftande med musik allt ifrån Frälsningsarmén till mer storbandsinspirerande tongångar.

Brassbandet ser gärna att fler vill börja spela. Övningar är förlagda till måndagar, kl 19.00 – 21.00. Alla brassmusikanter, oavsett bakgrund, är välkomna.

Vox Deo

Från 13 år Tors kl 19-21:15

Vox Deo är en församlingskör med omkring 40 medlemmar i blandade åldrar. Repertoaren är varierad med allt från traditionell gospel till mer moderna körstycken. Kören medverkar regelbundet i Ryttargårdskyrkans gudstjänster, gör mindre körresor till församlingar på andra orter och även en del konserter med inbjudna solister.

Kören Vox Deo

Vox Deo övar torsdagar 19.00 – 21.15. För närvarande har kören ett behov av främst basar och tenorer men även altar och sopraner är självklart välkomna. Det är en fördel om du som körsångare kan läsa noter.

Om du vill prova på att sjunga i kören kontakta då i första hand körledare Anna Vårdstedt. Vänd dig till församlingsexpeditionen eller skicka ett mail till anna.felaktigvardstedt.com

Höstterminen 2017 börjar den 24:e augusti.

Ryttargårdslistan

Efter önskemål om att göra en Spotify-lista med musik gjord av kristna har denna lista kommit till. I listan ges blandade tips med all möjlig ny musik. Vi hoppas då att det ska finnas något för alla oavsett tycke och smak.

Förhoppningen är att ni som lyssnar ska hitta bra musik med bra texter som kan ge stöd i eller nyfikenhet på det kristna livet.

Om lyssnaren sedan bestämmer sig för att köpa musiken så kommer en del av denna att finnas i vår försäljning av CD-skivor i kyrkan. Det övriga kan man t.ex. inhandla på kristna bok- och skivhandlare på nätet som t.ex. Nyamusik.se, Dinbok.se och Kristen.st. Det finns också en gospelshop i Linköping city som har mycket musik. Den ligger på Snickaregatan 38. Fördelen med att köpa en skiva är att man (oftast) får en booklet med texter och info om låtskrivare, musiker m.m.

Om man tycker att det saknas någon nyhet i listan så kan det bero på att den inte finns på Spotify eller att den inte tagits med i urvalet. Tyvärr saknas fortfarande en hel del av musik gjord av kristna svenska musiker.

Du som inte har Spotify kan om du vill enkelt skaffa ett gratis konto (med reklam) på http://www.spotify.com (eller köpa reklamfri prenumeration). Annars kanske du kan lyssna hos en vän som har Spotify.

En ny lista kommer ut när det finns tillräckligt underlag med ny musik. Ett antal av de gamla listorna kommer att ligga kvar här en tid.

Maila gärna dina synpunkter och idéer om listan till skivansvarig robert.haake2.felaktiggmail.com.