Ungdom

I en stor församling finns det alltid utrymme för att ungdomar skall kunna få vara tillsammans och möta Gud ihop. Speciellt är det fredagarna som är aktuellt för dessa samlingar där programmet varierar mellan bland annat ungdomsmöte, att ha outreach eller en mer satsig gemenskapsaktivitet. Såklart finns det även tid att fika och bara hänga med vänner.
Inom ungdomsarbetet satsar vi också på Konfa, missionsresor under påsklovet, sportlovsläger och tonårslägret Teenstreet på sommaren.

Läs om Ryttargårdskyrkans hantering av personuppgifter: Personuppgiftsbehandling i Ryttargårdskyrkan.

Enter

Enter

Välkommen till ENTER för dig 13-19 år!

Följ oss på Facebook: ENTER Ryttargårdskyrkan och Instagram: enter.ryttis så ser du varje vecka vad som händer. Är du förälder och vill ha info om vad som händer i vår ungdomsverksamhet? Anmäl dig till föräldramailen. Där skickar vi ut info om ENTER, Konfa och läger m.m.

Vi vill på ENTER utmana och utrusta unga människor till att möta, följa och formas av Jesus. Vi kallar arbetet för ”ENTER” vilket innebär att vi både vill gå in och lära känna Jesus mer men också gå ut med uppdraget att berätta för världen om Jesus Kristus. Detta gör vi genom att ha några olika inriktningar på ENTER.

Nedan berättas om vad vi gör vid de olika tillfällen:

Enter IN: start 19:00 med ungdomsmöte, sedan smågrupper där vi får lära känna varandra mer. Kvällen fortsätter med café och häng! Kyrkan stänger vid 24.

Entertainment: start vid 19:00 där vi oftast kör en lite större aktivitet med allihopa! Ibland finns möjligheten att välja mellan något i sporthallen eller en lugnare aktivitet. Det blir fika, smågruppshäng och en kortare andakt. Kyrkan stänger vid 24.

Enter OUT: oftast start vid 19:00. Här satsar vi på att gå utanför kyrkans lokaler och älska vår stad. Vi hjälper ibland till i Ryd eller Bergas hemkyrka och det kan vara allt från att dela ut inbjudningar till gudstjänster, bjuder på fika, hänger med barn och möter människor med mera. Kvällarna har ibland olika sluttid, men generellt mellan 22:30 och 24.

Enter HOME: vi möts i smågrupperna hemma hos ledarna. Starttid är som vanligt vid 19:00 men var man ses och vad man gör ser olika ut för de olika grupperna. Grupperna är indelade efter ålder och kön. Det brukar finnas tid för fika, häng, lekar, bön och lovsång! Sluttid varierar, men ofta inte efter 24.

Har du frågor angående ungdomsverksamheten tveka inte att höra av dig till:
Ungdomsledare Karin Götestrand 0737-290188

Vi ses!

Sportlovsläger

Häng med på sportlovsläger i Sälen, Lindvallen, 19-23 februari 2022! Det är ett läger fyllt av go gemenskap, skidåkning och undervisning. Vi åker buss till Sälen och bor sedan på Sälsäterns fjällgård, www.fjallgarden.nu. Lägret är för dig på högstadiet och gymnasiet.

Vi åker lördag morgon kl 07:30 från Ryttargårdskyrkan och kommer hem runt kl 23 på onsdagskvällen. Det blir sammanlagt fyra skiddagar och på kvällarna har vi gemensamma samlingar och umgås.

Tiden på detta läger vill vi använda till att fördjupa relationer. Både relationer till varandra och till Gud. Detta gör vi genom att prata med varandra, åka skidor, leka i snön, diska, läsa bibeln, lovsjunga Gud och helt enkelt leva tillsammans dessa dygn. Läger är som sagt ett väldigt bra tillfälle att lära känna varandra. Kanske har du en kompis som inte brukar gå till kyrkan eller inte vet så mycket om Jesus. Fråga om han eller hon vill följa med!

Information

 • Sportlovsläger 19 – 23 februari
 • För dig som är 13 – 19 år
 • Lägret är helt energidrycks, alkohol- och drogfritt
 • Max 50 deltagare – lägret är fullt!

Pris

Priset är ca 2200 kr och inkluderar bussresa, boende och mat. Kostnad för liftkort och skidhyra tillkommer. 

Anmälan

Lägret är fullt, men är du intresserad kan du anmäla dig till reservlistan genom att kontakta Karin Götestrand 0737-290188

Kontakt

Karin Götestrand karin.gotestrand.felaktigryttargardskyrkan.se 0737-290188
Johanna Uhlin – johuhlin.felaktiggmail.com 070-2407284

Påskresa

Från gymnasiet Påsklovet 2023

Under påsklovet finns det normalt möjlighet för ungdomar i gymnasieåldern och äldre att åka på påskresa, inom Europa eller till Mellanöstern i samarbete med organisationen OM.  

Resornas ledord är att betjäna människorna på platsen och i allt ära Gud.

Resorna innehåller bl a: Evangelisation, praktiskt och socialt arbete, möta lokala troende och internationella arbetare, bön, medverkan i gudstjänster, möjlighet till att dela ditt vittnesbörd, undervisning etc.

Ålder: 16 år eller äldre.

Tid: Påsklovet. Exakta dagar bestäms då flygbiljetterna beställs.

Europaresorna riktar sig till dig som t.ex. 

 • Reser på en påskresa för första gången.
 • Vill uppleva hur det är att vara ute i mission.
 • Är speciellt intresserad av mission i Europa.
 • Är intresserad av volontärsarbete.

Resorna utanför Europa riktar sig till dig som:

 • Har varit med på någon påskresa tidigare eller är 18 år eller äldre.
 • Brinner för mission och/eller muslimvärlden.
 • Överväger att satsa på mission för en längre tid.


Bloggen

2018 års blogg kan du läsa om vad som hände under veckan. Vill du veta mer vad som hänt tidigare år? Se då bloggarna för påskresorna 2017, 20162015 och 2014.


Förberedelser

Förberedelseträffarna inför resan är viktiga för att resan skall bli så bra som möjligt. Notera att de är obligatoriska att närvara på.

 • Vi vill göra vårt bästa för att både förberedelsetiden och själva påskveckan ska bli så bra som det bara kan bli.
 • Vi vill vara öppna för att växa till i vårt lärjungaskap. 
 • Vi gör det vi kan och så tar Gud hand om allt det övriga! J

Påskresornas ledord är:
Att betjäna människorna på platsen och i allt ära Gud!


Obligatoriska träffar för Italien Turin 2023:
 • 19 januari – Påskträff nr 1 + föräldraträff kl. 18:30 – 21
 • 3 februari – Enter Out kl. 19
 • 16 februari – Påskträff nr 2 kl. 18:30 – 21
 • 16 mars – Påskträff nr 3 kl. 18:30 – 21
 • 24 mars – Enter Out kl. 19
 • 2 april – Förbön på gudstjänst + Påskträff nr 4 i form av gemensam lunch kl. 10:30 – 15:00
 • 8 april ? 15 april – Påskresan till Turin, Italien
 • 19 april – Utvärdering + planering inför påskpresentation 18:30 – 21
 • 23 april – Presentation av påskresa i gudstjänsten och efter gudstjänsten


Anmälan

Nästa resa går påsken 2023 till Italien. Anmälningstiden har gått ut.


KONTAKT

Ian Lowry – ian.n.lowry@gmail.com

Ackie Lowry – ackielowry@gmail.com

TeenStreet

13 år och upp 28 Juli-5 Aug 2022

TEENSTREET 29 Juli-5 Augusti

TeenStreet är ett internationellt kristet tonårsläger arrangerat av OM. Varje år träffas mer än 4000 människor från hela Europa för att vara med på en vecka med lovsång, bibelstudier, smågrupper, sport, skapande och annat kul. Vår målsättning är att jobba tillsammans med Guds församling för att inspirera och utrusta unga kristna människor till att ha en äkta relation med Jesus och reflektera honom i sin vardag. 

Som deltagare är du med tills det år du fyller 18. Sen kan du vara ledare eller volontär och då finns ingen övre gräns.

Mer information om lägret finns här: TeenStreet

ANMÄLAN

Nu går det att anmäla sig till årets Teenstreetläger i Tyskland: Anmäl dig här!

Anmälan till Ryttargårdskyrkan krävs för att vara med på de förberedelserna och insamlingar av pengar inför resan som Ryttargårdskyrkan genomför. För att kunna ta del av det externa stipendiet på ca 1200 kr behöver du anmäla dig senast den 11 februari.

När du gjort anmälan till Ryttargårdskyrkan behöver du också göra den riktiga anmälan till Teenstreet-lägret, den anmälan är inte uppe än, men kommer att gå att göra inom kort.

Mer information finns på anmälningslänken.

OBS! Du behöver inte ha ett giltig pass för att anmäla dig, men däremot för att få kliva på bussen mot lägret den 28 juli!


Priser

Deltagare 13–17 år:
T.o.m. 10 maj 3250 kr
Fr.o.m. 11 maj 3550 kr

Ledare och Serviceteam:
T.o.m. 10 maj 2350 kr
Fr.o.m. 11 maj 2650 kr

Bussresa:
Tur och retur till Offenburg från 2700 kr. 


Har du frågor är du välkommen att kontakta:

Konfa

Åk 8 Tis kl 19:00-21:00

Konfa är Ryttargårdskyrkans och Johanneskyrkans konfirmationsundervisning. Vi träffas tisdagar 19:00-21:00 under ett läsår. Nedan ges en kort presentation av Konfa samt svar på några vanliga frågor.

Varför ska jag gå KONFA?

Vi vet att tonåringar är intresserade av andliga frågor och vill prata om sånt som Gud, döden och meningen med livet. Vi tar tonåringars djupa funderingar på allvar. Vill du diskutera livets stora frågor? Vill du testa om Gud verkligen finns? Vill du lära dig mer om den kristna tron? Då är Konfa i Ryttargårdskyrkan och Johanneskyrkan något för dig! Man behöver inte vara döpt för att gå Konfa i Ryttargårdskyrkan eftersom vår Konfa inte är någon bekräftelse av dopet. Man behöver inte ens vara troende utan det räcker med att vilja veta mer om kristen tro.

Vad gör man på KONFA?

En konfaträff börjar alltid med någon lek eller tävling. Sedan har vi en samling som till exempel kan innehålla praktiska övningar, samtal, filmvisning och berättelser ur Bibeln eller ur vardagslivet. Efter det är det fika i smågrupper där vi talar om veckan som varit och dagens ämne. Varje samling avslutas med en enkel andaktsstund med bön och ibland lite sång. Ibland träffas vi även hemma hos någon. Hösten inleds med ett konfadygn och i slutet av våren åker vi på ett konfaläger med andra konfagrupper i Östergötland, oftast kring Valborg. Det ingår även i Konfa att gå på ett antal gudstjänster under året.

Konfa 2
Som en fortsättning på konfaåret kan man gå Konfa 2. Konfa 2 har samma upplägg som Konfa 1 och följer materialet för UngdomsAlpha blandat med lite andra inslag. Konfa 2 är ett sätt att dyka ännu djupare i tro med en grupp som man förhoppningsvis är välbekant och trygg med, en försmak av hur det kan vara att ha en hemgrupp/cellgrupp.

Vad kostar det?

För det första – ingen som vill gå Konfa i Ryttargårdskyrkan och Johanneskyrkan ska behöva avstå av ekonomiska skäl. Kontakta oss om det är ett problem så finner vi en lösning. Grundavgiften för Konfa 1 är annars 800 kr och för Konfa 2, 400 kr. I avgiften ingår studiematerial, bibel (för Konfa 1) och konfadygnet. Fika turas vi om i gruppen att ha ansvar för och då även betala. En avgift för vårens konfaläger (gäller Konfa 1) tillkommer och beräknas ligga på ca 850kr.

Konfa 22/23 har startdatum den 20 september 19:00 i Johanneskyrkan. Under våren ses vi i Ryttargårdskyrkan på tisdagar 19-21.

Länk till anmälan för både Konfa 1 och Konfa 2 finns här: Anmälan

För mer information, kontakta:

Karin Götestrand, Ryttargårdskyrkan, 0737-290188 alternativt karin.gotestrand.felaktigryttargardskyrkan.se