Steg in i församlingen 30 januari

2018-01-10

Är du intresserad av medlemskap i Ryttargårdskyrkan? Kom med på en introkväll där vi berättar om vilka vi är, vad vi drömmer om och hur det funkar att vara medlem.
Nästa tillfälle är tisdagen den 30 januari kl 19.00. Anmäl gärna att du kommer på info@ryttargardskyrkan.se eller 013-314190.

Förkunnaren och förkunnelsen – konferens 13 mars 2018

2017-10-20

Att varje vecka stå upp inför församlingen och påstå att man har ett ord från Gud, det förpliktigar. Vi vill nu inbjuda dig som delar glädjen och våndan av att vara predikant till en heldag i Ryttargårdskyrkan. Du kommer bland annat att få lyssna till Tomas Sjödin och Britta Hermansson, två erfarna predikanter med stort förtroende i både kapell och TV-soffor. Också en rad andra pastorer och förkunnare ger sitt bidrag under dagen.
Du är helt enkelt varmt välkommen till en inspirationsdag i Ryttargårdskyrkan den 13 mars 2018, då vi tillsammans funderar över kallelsen att troget och frimodigt, vecka efter vecka förkunna Ordet.

/Daniel Röjås och Fredrik Lignell

För vidare info, klicka här.

Dop och Steg in i församling

2017-03-04 | Undervisning

Funderar du på att döpa dig? Vi planerar för dop söndagen den 23 april.

Dopskola för vuxna
30 mars kl 19.00. För den som funderar på dopet, vill påminnas om dopets innebörd, eller vill kunna berätta om dopet för någon annan. Anmälan senast 28 mars.

Steg in i församling
23 mars kl 19 är går kursen ”Steg in i församling” som är en träff för dig som är nyfiken på vad ett medlemskap i Ryttargårdskyrkan innebär.

Anmälan
Skicka ett mail till info.felaktigryttargardskyrkan.se eller prata med någon av pastorerna.

Ny Ryttarlista

2017-03-28 | Musik

Ryttarlistan innehåller spellistor på Spotify med musik som är gjort av kristna artister. Den nya listan finns här: http://www.ryttargardskyrkan.se/musik/ryttargardslistan

Hungriga lägerbarn?!?

2017-01-17 | Barn

Vill du hjälpa till att laga mat till barnen på Sportlovslägret på Östgötagården 17-20 februari?

Hör av dig till johanna.elander.felaktigryttargardskyrkan.se med frågor och anmälan.

Dop och Steg in i församling

2016-11-28 | Undervisning

Funderar du på att döpa dig? Vi planerar för dop söndagen den 11 december.

Steg in i församling
1 december kl 19 är går kursen ”Steg in i församling” som är en träff för dig som är nyfiken på vad ett medlemskap i Ryttargårdskyrkan innebär.

Anmälan

Luciatåg 11 dec

2016-11-16 | Barn

Kom och var med i barnens luciatåg i kyrkan! För dig som är 7-15 år.

Vi övar måndagskvällarna den 21 november, 28 november och 5 december kl. 18-19. Även under Löfteslandet den 4 december och 10 december kl. 9-12 i kyrkan (genrep). Man får vara med även om man inte kan alla gånger! Hör av dig till barnkörsledarna på barnkorsledare.felaktiglists.ryttardardskyrkan.se eller till någon pastor/ledare i kyrkan för mer info.

Härbärget öppnar 18 november

2016-11-05

För fjärde säsongen öppnar Härbärget i Ryttargårdskyrkan. Fr.o.m. 18 november och är öppet t.o.m. 31 mars 2017. Härbärget är en del av verksamheten Crossroads som finns för att möta utsatta EU-migranter som försörjer sig genom tiggeri i Linköping. De ges möjlighet att sova inomhus, en enkel kvällsmat och frukost. Stadsmissionen i Linköping driver verksamheten. Linköpings kommun är med och stöder Crossroads ekonomiskt. Ryttargårdskyrkan ställer gympahall, duschutrymmen och matsal till förfogande kostnadsfritt.

När och var ska uppdraget utföras:

Morgonpass: kl. 06:30 – 07:30
Kvällspass: kl. 21:30 – 22:30
Plats: Ryttargårdskyrkan, Djurgårdsgatan 97, Linköping

Vill Du vara med som volontär?

Vill Du vara med och göra skillnad i Härbärget och sprida evangelium med Din närvaro? Anmäl dig till Stadsmissionen:

Volontärsamordnare
Samanta Jakobson samanta.jakobson.felaktiglinkopingsstadsmission.se

Projektledare, Crossroads
Elin Sjögedahl elin.sjogedahl.felaktiglinkopingsstadsmission.se

Crossroads

Du kan läsa mer om hela verksamheten Crossroads på: www.linkopingsstadsmission.se/crossroads

Stort tack för Din insats!
Med vänliga hälsningar Ryttargårdskyrkan och Stadsmissionen/Crossroads

Videoproduktion: Erik Ljunggren, esra.nu

Volontärträff 10 november kl 17-19 i Oasen, Ryttargårdskyrkan

En upptaktsträff för dig som vill hjälpa till med Härbärget. Det bjuds på smörgås och kaffe. Meddela allergier till Elin Sjögedahl (se ovan).

Insamling till EU-migranter

2016-11-05

Nu finns det möjlighet att återigen få bidra med hygienartiklar m.m. till Härbärget i Ryttargårdskyrkan.

När? Fram t.o.m. mars 2017.
Vad behövs? Tandkräm, Tvål, Schampo, Deodorant, Filtar, Underkläder, Vantar, Mössor, Strumpor.
Var? Ryttargårdskyrkan, lämna i lådan vid hissen. Om du är osäker, fråga i caféet.

Vid eventuella frågor, mejla då till Diakonirådet: diakonirad.felaktigryttargardskyrkan.se

Stort tack för Ditt bidrag!

Diakonirådet
Ryttargårdskyrkan

45 minuter bibelstudium

2016-10-21 | Undervisning

Varannan torsdag kl 18.15-19.00 i Ekkällan.

Tema 1 Korinthierbrevet med start 3 november. Samtliga datum före nyår (fortsätter efter nyår): 3 nov, 17 nov samt 1 dec.