Nyheter - Visa på framidan

JESU HÄNDER OCH FÖTTER I LINKÖPING – MATHJÄLPEN BEHÖVER DIG

2021-03-11

Kära församling!

Pandemin har nu blivit mycket kännbar även för mathjälpen. Vi har de senaste månaderna saknat både mat och volontärer, vilket förstås till sist blir ohållbart. Vi är dock övertygade om att mathjälpen är Guds vilja, då behoven i samhället är stora.

Vi vädjar nu därför till församlingen och tror att många av oss har en möjlighet att hjälpa till.

Du kan till exempel köpa en extra kasse matvaror när du handlar och lämna den i Ryttargårdskyrkan, eller hjälpa oss att handla för pengar som någon annan skänkt. Du kanske kan hjälpa till med att packa eller dela ut matkassar.

Vill du skänka en slant till Mathjälpen så går det bra att swisha till Citykyrkan på 1230413062 eller skicka till konto 9960 3407923626. Kom ihåg att märka med ”mathjälpen”.

Kan du hjälpa till på plats så är det på tisdagar kl 16-18 som det packas och delas ut. Det finns förstås handsprit, handskar, munskydd och visir att tillgå.

Om någon har kontakt med grossist eller butik för samarbete är det också mycket välkommet.

För vidare info:
hanna.askenteg.felaktiggmail.com eller diakonirad.felaktigryttargardskyrkan.se
Tfn expeditionen Ryttargårdskyrkan: 013-31 41 90 öppet måndag-fredag kl. 9-12.

Varmt välkommen med det bidrag som passar dig.
Guds välsignelse till er alla!
Mathjälpen gm Hanna Askenteg och Diakonirådet, ordförande Bitten Hillberg Carlson

Infoblad om Mathjälpen

Projekt Ryttargården

2021-01-23

Det pågår ett arbete med att utveckla tomten som Ryttargårdskyrkan står på. Projeket kallas för ”Projekt Ryttargården”.

Aktuell information om projektet finns samlat på ryttargarden.se.

Bönepromenad i Berga

2021-01-21

Välkommen att gå med i vår bönepromenad i Berga. Vi träffas vi Berga centrum kl 18:00 och går runt i ca en timme.

Vårens datum är 31 jan, 28 feb, 28 mars, 25 april och 30 maj.

Diakonala hjälpkassan

2020-10-17

Känner du någon som fyller år eller vill du hedra någon med en minnesgåva? Då har du möjlighet att samtidigt bidra till Diakonins Hjälpkassa i Ryttargårdskyrkan!

Lämna en gåva till församlingskassan på följande sätt:
Kollektbox
Swish: 123-4760385

Märk gåvan med ”Diakonala hjälpkassan”

Linköpings Stadsmission

2020-08-11

Du kan resa långt för att bistå någon genom olika form av praktisk hjälp. Men du kan göra det på nära håll också! Vi är som församling med i det som kallas Stadsmissionen! Där finns stort behov av volontärer, i punktinsatser eller i regelbunden hjälp till människor i vår stad i utsatta lägen.

Ett exempel är Crossroads som riktar sig till personer i utanförskap främst EU-migranter och papperslösa. Förutom lunchservering på vardagar ges rådgivning, enkel måltid och klädutdelning, varje torsdag kl 18-20. Det är i klädutdelningen och serveringen som volontärerna framförallt behövs. Utöver det finns flera andra volontärinsatser i olika verksamheter.

Kontakta Els-Marie Anbäcken via diakonirad.felaktigryttargardskyrkan.se om du vill veta mer och bli lotsad vidare till Stadsmissionen! Du kan även ta reda på mer genom Linköpings Stadsmissions hemsida www.linkopingsstadsmission.se.

Ryttarbrevet & Protokoll

2016-03-03 | Församlingsledningen

I Ryttargårdskyrkan finns två e-postlistor som du som besökare/medlem har nytta av att registrera dig till. Läs mer om listorna och hur du gör för att registrera dig på dem genom att klicka här.

Visa alla nyheter