Barn

Barnkyrkan

3-13 år Sön kl 10 - 11:00

Bild

Barnkyrkan är Ryttargårdskyrkans söndagsskola och vi träffas på söndagar kl. 10-11. Alla barn i åldern 3-13 år är välkomna med start från hösten det år du fyller 3 år.

Vi använder materialet Leva Livet (www.pingstung.se). Under varje termin ingår lektioner om:

  • Israels historia
  • Jesu liv och gärningar
  • Relationer
  • De kristna högtiderna
  • Praktisk bibelkunskap
  • Missions och församlingskunskap

Visionen för Barnkyrkan är att tillsammans med barnen skapa en gemenskap där var och en känner sig värdefull och får hjälp att hitta sin väg till en personlig tro på Jesus Kristus!

Rent praktiskt är upplägget följande: När barnen kommer till kyrkan går de till incheckningen på torget där ledaren skriver upp att de kommit och de får sin namnskylt. Namnskylten har växthusgruppens färg. Detta är viktigt för då vet ledarna vilka barn som är här idag. Kl. 11:00 firar barn och vuxna tillsammans gudstjänst i kyrksalen en stund. Efter ungefär 15 min går barnen till storsamlingen.

För barn 3-4 år

För de som är 3-4 år har vi Lila gruppen som är en föräldraledd grupp, med bibelberättelser, sång och lek.

För barn 5-9 år

Storsamling
Detta är barnens gudstjänst där dagens tema berättas på ett levande sätt med drama, sång och musik i Ekkällan. Barnen samlar även in pengar till arbete för barn med funktionsnedsättningar i Jordanien.
Smågrupp
Barnen går med sin ledare till smågruppen. Grupperna är indelade efter ålder. Målet med smågruppen är att varje barn ska bli sett och hört.

För barn 10-13 år

Från fjärde klass är man välkommen att vara med i Barnkyrkan Large. Vi samlas i källaren, i lokalen som kallas Pizzerian. Där har vi storsamling med undervisning, sång, lek och bön. Sedan är vi i åldersindelade grupper och samtalar och ber tillsammans.

Barnmöte

Vissa söndagar har vi Barnmöte då möts barn i alla åldrar (3-13 år) i Ekkällan för en längre samling med drama, sång, tävlingar och annat roligt.

Vi avslutar i våra åldersindelade smågrupper en liten stund.

Intressegrupper

Under en period varje termin brukar vi ha Intressegrupper. Barnen får välja vilken grupp de vill vara i, samma under hela perioden.

Exempel på intressegrupper som vi har erbjudit är sport, drama, scratch och pyssel.

Har ni frågor eller funderingar?

Hör gärna av er till ia.danielsson.felaktigryttargardskyrkan.se alternativt 013-314190

Läs om Ryttargårdskyrkans hantering av personuppgifter: Personuppgiftsbehandling i Ryttargårdskyrkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Scout

7-16 år Ons kl 18:15-19:45

Varje onsdag mellan 18:15 och 19:45 samlas ett glatt gäng barn, ungdomar och ledare i Ryttargårdskyrkan. Åk 1-2 kallas för Mini-uv och åk 3-6 kallas UV-scout. Från åk 7 och uppåt kan du bli ledarscout. Vi är uppdelade i patruller med ca 7-10 barn och två ledare i varje. Programmet varierar, men oftast är vi ute i naturen där vi leker och lär oss mer om friluftsliv och scouting. Andra gånger åker vi på spännande studiebesök, bakar eller badar i simhallen. Varje scoutgång har vi också en andakt där någon av ledarna berättar något ur bibeln och vi ber tillsammans. Den årliga hösthajken och sommarens stora scoutlägret är höjdpunkter som man inte vill missa.

Besök gärna scouternas hemsida på https://uvilinkoping.se

Mer information

Mer info kommer på vår Facebook-sida. Om ni inte använder Facebook kan ni skicka ett mail till info@uvilinkoping.se för mer info. Om du är intresserad är du välkommen till oss på onsdagar. Har du frågor kan du kontakta någon av ledarna som du når genom församlingens expedition på telefon 013-314190 eller e-post info.felaktigryttargardskyrkan.se

Föräldrapepp

Kristna daglediga föräldrar som träffas, umgås, samtalar om att vara förälder och att dela tron med sina barn och be tillsammans. Vissa gånger är det lite friare samtal och vissa gånger får gruppen besök av någon som delar sina tankar kring ett ämne som följs av samtal.

Just nu är inte Föräldrapepp-gruppen aktiv, men är du intresserad, hör gärna av dig till  ia.danielsson.felaktigryttargardskyrkan.se

Fritids

10-12 år Vardagar från kl 13

Bild
Bild

Välkommen till Ryttargårdens fritids!

Här finns möjlighet att vara med kompisar från den egna skolan och träffa nya från andra skolor. Vi har stora lokaler och har utformat rummen efter olika intressen. Vi erbjuder bl.a. biljard, pingis och TV-spel. Varje dag har vi tillgång till kyrkans sporthall. Vi har många spel, tidningar och möjlighet att pyssla. Vi ordnar även speciella aktiviteter ute och inne. Det finns även rum där man i lugn och ro kan läsa, göra läxor eller sitta och prata ett gäng. Vi hoppas att alla ska kunna hitta något som passar just dem.

Mellanmål serveras varje dag 14:30-15:30. Vi har ett varierat mellanmål med olika sorters bröd, pålägg, youghurt och frukt. 

Under sommarhalvåret har vi tillgång till kyrkans minigolfbanor. Det finns även stora gräsmattor för brännboll, fotboll eller andra lekar. På lov och studiedagar brukar vi ha olika aktiviteter för de barn som är anmälda. Vi badar, bowlar, går till något museum eller ut i skogen. En extra bonus med vårt fritids är pizzaugnen. Den brukar vi använda någon dag på loven då alla barn får göra sin egen pizza.

Vi vill skapa en god och trygg atmosfär där vi möter varandra med respekt. Vi önskar att det ska vara nära till skratt och att alla känner sig sedda och välkomna!

Bild

Samarbete med kommunen

Ryttargårdskyrkan har under flera år bedrivit fritidsverksamhet för barn 10-12 år (klass 4-6) under eftermiddagarna (eller hela dagar då skolan har lov). Detta är ett samarbete med Linköpings kommun. 

Vem kan söka fritidsplats?

Vi har samma regler för barnomsorg som Linköpings kommun i stort. Den som arbetar eller studerar har rätt till fritidsplats för sitt barn. Föräldralediga och arbetssökande har inte rätt till fritidsplats.

Vårt upptagningsområde är T1, Garnisonen, vilket innefattar Fridtunaskolan och Atlasskolan. Om man bor i området men går på annan skola har man också rätt att söka fritidsplats hos oss.

Vi har ett begränsat antal platser. Turordning gäller det ködatum man får genom ansökan på Dexter via kommunens hemsida. Syskonförtur gäller enl. kommunens ordinarie regler. Om man inte får plats från start ordnar kommunen en tillfällig plats vanligtvis på resp. skolas fritids för barn åk F-3.

Bild

Öppettider

Måndag-Torsdag kl 13:00-17:30
Fredag kl 13:00-17:00

Om det finns behov av tillsyn efter våra ordinarie öppettider eller under dagar vi har stängt löser vi det i samråd med föräldrar.

Studiedagar öppnar vi kl 7:45 och stänger ordinarie tid.
Lovdagar har vi öppet kl 7:45-17:00.
Under jullovet är fritids stängt under mellandagarna.
På sommarlovet har vi stängt 4 veckor under juli månad v. 27-30.

Bild
Bild
Bild

Personal

Ryttargårdens fritids har engagerad personal som värnar om barnens bästa.

Personaltätheten anpassas efter antal barn och behov.

Fritidsplats till hösten

Under april månad delar vi ut info till alla barn i åk 3 på Fridtunaskolan och Atlasskolan.

Läs om hur du ansöker genom att klicka här.

Kontakt

Välkomna att höra er till oss:

E-post: fritids.felaktigryttargardskyrkan.se

Telefon: 013-31 41 98, Föreståndare: 013-31 41 94

Adress: Ryttargårdens fritids, Djurgårdsgatan 97, 582 29 Linköping

Läger

Ryttargårdskyrkan har en stor lägerverksamhet för barn och ungdomar i olika åldrar. De flesta läger anordnas i samarbete med EFK Östgötamissionen och hålls på lägergården Östgötagården (www.ostgotagarden.se) strax utanför Rimforsa. Tonårslägret TeenStreet arrangeras av Operation Mission och Scoutlägret av Svenska Alliansmissionens Ungdom (www.sau.nu).

Om du är intresserad av att följa med som deltagare eller ledare på våra läger kontakta Ryttargårdskyrkans expedition på telefon 013-314190 eller e-post info.felaktigryttargardskyrkan.se