Barn

Barnkyrkan

2-13 år Sön kl 11 - 12:30

Bild

Barnkyrkan och B’tweens är Ryttargårdskyrkans söndagsskola och vi träffas på söndagar under gudstjänsttid. Alla barn i åldern 2-13 år är välkomna med start från hösten det år du fyller 2 år.

  Visionen för Barnkyrkan är att tillsammans med barnen skapa en gemenskap där var och en känner sig värdefull och får hjälp att hitta sin väg till en personlig tro på Jesus Kristus! 

  Barn och vuxna firar gudstjänst i kyrksalen tillsammans en stund innan barnen går till sina olika samlingar. Vissa söndagar har vi Barnkyrkan live som är våra barnmöten då många av de äldre barnen är delaktiga på olika sätt. De flesta andra söndagar träffas barnen med sina ledare i åldersgrupper där de får höra bibelberättelser, har möjlighet att ställa frågor och lära känna barn i samma ålder. Det finns också tid för att pyssla, hänga i sporthallen och umgås med kompisarna.

  De yngsta barnen 2-3 år träffas i en föräldraleddgrupp för en lite kortare samling med andakt, sång och lek.

  Har ni frågor eller funderingar?

  Hör gärna av er till ia.danielsson.felaktigryttargardskyrkan.se alternativt 013-314190

  Läs om Ryttargårdskyrkans hantering av personuppgifter: Personuppgiftsbehandling i Ryttargårdskyrkan.

  Bild
  Bild
  Bild
  Bild

  Scout

  7-16 år Ons kl 18:15-19:45

  Varje onsdag mellan 18:15 och 19:45 samlas ett glatt gäng barn, ungdomar och ledare i Ryttargårdskyrkan. Åk 1-2 kallas för Mini-uv och åk 3-6 kallas UV-scout. Från åk 7 och uppåt kan du bli ledarscout. Vi är uppdelade i patruller med ca 7-10 barn och två ledare i varje. Programmet varierar, men oftast är vi ute i naturen där vi leker och lär oss mer om friluftsliv och scouting. Andra gånger åker vi på spännande studiebesök, bakar eller badar i simhallen. Varje scoutgång har vi också en andakt där någon av ledarna berättar något ur bibeln och vi ber tillsammans. Den årliga hösthajken och sommarens stora scoutlägret är höjdpunkter som man inte vill missa.

  Besök gärna scouternas hemsida på https://uvilinkoping.se

  Mer information

  Mer info kommer på vår Facebook-sida. Om ni inte använder Facebook kan ni skicka ett mail till info@uvilinkoping.se för mer info. Om du är intresserad är du välkommen till oss på onsdagar. Har du frågor kan du kontakta någon av ledarna som du når genom församlingens expedition på telefon 013-314190 eller e-post info.felaktigryttargardskyrkan.se

  Öppet hus och barnsång

  Varmt välkomna på Barnsång och en mysig förmiddag här i Ryttargårdskyrkan på onsdagar. Vi sjunger, leker och fikar tillsammans. Vårt café är öppet kl 9-13. Betalning via swish.

  Drop in från kl 10:00

  Sångstund kl 10:15 och sedan lek och fika.

  Undrar du över något hör av dig till ia.danielsson.felaktigryttargardskyrkan.se

  Fritids

  10-12 år Vardagar från kl 13

  Bild
  Bild

  Välkommen till Ryttargårdens fritids!

  Här finns möjlighet att vara med kompisar från den egna skolan och träffa nya från andra skolor. Vi har stora lokaler och har utformat rummen efter olika intressen. Vi erbjuder bl.a. biljard, pingis och TV-spel. Varje dag har vi tillgång till kyrkans sporthall. Vi har många spel, tidningar och möjlighet att pyssla. Vi ordnar även speciella aktiviteter ute och inne. Det finns även rum där man i lugn och ro kan läsa, göra läxor eller sitta och prata ett gäng. Vi hoppas att alla ska kunna hitta något som passar just dem. Vi ordnar också aktivitetsdagar som maskerad, talangjakt, mysterievecka, fotbollsturnering, disco och mycket annat.

  Mellanmål serveras varje dag 14:30-15:30. Vi har ett varierat mellanmål med olika sorters bröd, pålägg, yoghurt och frukt. 

  Under sommarhalvåret har vi tillgång till kyrkans minigolfbanor. Det finns även stora gräsmattor för brännboll, fotboll eller andra lekar. På lov och studiedagar brukar vi ha olika aktiviteter för de barn som är anmälda. Vi badar, bowlar, går till något museum eller ut i skogen. En extra bonus med vårt fritids är pizzaugnen. Den brukar vi använda någon dag på loven då alla barn får göra sin egen pizza.

  Vi vill skapa en god och trygg atmosfär där vi möter varandra med respekt. Vi önskar att det ska vara nära till skratt och att alla känner sig sedda och välkomna!

  Bild

  Samarbete med kommunen

  Ryttargårdskyrkan har under flera år bedrivit fritidsverksamhet för barn 10-12 år (klass 4-6) under eftermiddagarna (eller hela dagar då skolan har lov). Detta är ett samarbete med Linköpings kommun. 

  Vem kan söka fritidsplats?

  Vi har samma regler för barnomsorg som Linköpings kommun i stort. Den som arbetar eller studerar har rätt till fritidsplats för sitt barn. Föräldralediga och arbetssökande har inte rätt till fritidsplats.

  Vårt upptagningsområde är T1, Garnisonen. Vi tar även emot barn som bor eller går i skola någon annan stans.

  Vi har ett begränsat antal platser. Turordning gäller det ködatum man får genom ansökan på Dexter via kommunens hemsida. Syskonförtur gäller enl. kommunens ordinarie regler. Om man inte får plats från start ordnar kommunen en tillfällig plats vanligtvis på resp. skolas fritids för barn åk F-3.

  Bild

  Öppettider

  Måndag-Torsdag kl 13:00-17:30
  Fredag kl 13:00-17:00

  Om det finns behov av tillsyn efter våra ordinarie öppettider eller under dagar vi har stängt löser vi det i samråd med föräldrar.

  Studiedagar öppnar vi kl 7:45 och stänger ordinarie tid.
  Lovdagar har vi öppet kl 7:45-17:00.
  Under jullovet är fritids stängt under mellandagarna.
  På sommarlovet har vi stängt 4 veckor under juli månad v. 27-30.

  Bild
  Bild
  Bild

  Personal

  Ryttargårdens fritids har engagerad personal som värnar om barnens bästa.

  Personaltätheten anpassas efter antal barn och behov.

  Fritidsplats till hösten

  Under april månad delar vi ut info till alla barn i åk 3 på Fridtunaskolan.

  6 maj bjuder vi in alla intresserade till öppet hus.

  Läs om hur du ansöker genom att klicka här.

  Kontakt

  Välkomna att höra er till oss:

  E-post: fritids.felaktigryttargardskyrkan.se

  Telefon: 013-31 41 98, Föreståndare: 013-31 41 94

  Adress: Ryttargårdens fritids, Djurgårdsgatan 97, 582 29 Linköping

  Läger

  Ryttargårdskyrkan har en stor lägerverksamhet för barn och ungdomar i olika åldrar. De flesta läger anordnas i samarbete med EFK Östgötamissionen och hålls på lägergården Östgötagården (www.ostgotagarden.se) strax utanför Rimforsa. Tonårslägret TeenStreet arrangeras av Operation Mission och Scoutlägret av Svenska Alliansmissionens Ungdom (www.sau.nu).

  Om du är intresserad av att följa med som deltagare eller ledare på våra läger kontakta Ryttargårdskyrkans expedition på telefon 013-314190 eller e-post info.felaktigryttargardskyrkan.se