Härbärget i Ryttargårdskyrkan

2014-11-27

Fram till 29 mars 2015 kommer härbärget att finnas öppet för EU-migranter som behöver någonstans att sova. Mellan kl 22 och 07:30 får 20 personer per natt äta kvällsmat, duscha, sova och äta frukost. Det är Stadsmissionen som bedriver verksamheten. Kommunen stöder härbärget ekonomiskt och Ryttargårdskyrkan ställer sin lokal till förfogande kostnadsfritt. Volontärinsatser och gåvor av olika slag bidrar också till verksamheten.

Hjälpa till som volontär

Det finns behov av volontärer till härbärget. Som volontär hjälper du till med följande arbetsuppgifter och på följande tider:
Kväll: 21:00-23:00. Hjälpa till med insläpp, utdelning av madrasser, servera och bereda kvällsmål, dela ut handdukar och hygienprodukter.
Morgon: 7:30-8:30. Hjälpa till med städning och diskning.

Om du undrar mer om vad det innebär så är du välkommen att kontakta Elin Sjögedahl, 0705-26 64 26, elin.sjogedahl.felaktiglinkopingsstadsmission.se eller läsa på Stadsmissionens hemsida: Crossroads och Volontär.

Insamling av hygienartiklar

Under tiden som härbärget är öppet så finns det behov av att människor skänker diverse hygienartiklar. I Ryttargårdskyrkans café kan man lämna in det man vill bidra med. Följande artiklar finns det behov av:

• Tandkräm och tandborstar
  • Schampo, hårbalsam och duschtvål
  • Rakhyvlar och raklödder
  • Hårborstar
  • Dambindor
  • Hudlotion och lypsyl
  • Dam- och herrstrumpor och underkläder

Mvh.
Diakonirådet i Ryttargårdskyrkan