Bön och fasta

2015-05-20 | Församlingsledningen

Kära vänner i Ryttargårdskyrkan!

Vi skulle vilja utlysa en bön- och fasteperiod mellan den 18 och 31 maj. Anledningarna till det är främst två:

• Vi har under vårterminen fått döpa extra många personer. Hittills har 13 dop ägt rum, och ytterligare fem är planerade till konfagudstjänsten den 31 maj. Vår bön är att det momentum vi nu har ska få fortsätta: Fler som följer Jesus i dopet och tydligt tar ställning för Honom i efterföljelse och lärjungaskap. Vi ser också en god utveckling när det gäller missionsengagemang. Många ungdomar var med på årets påskresor, flera nya stipendiater är på väg ut i korttidsmission och ca 70 personer är anmälda till sommarens Teenstreet. Snart avskiljer vi dessutom ett team för att grunda församling i Berga. Be att det goda skeendet fortsätter, och att det föder tro!
  • I församlingsmötet den 10 maj meddelade vi att insamlingarna varit riktigt svaga under årets första kvartal. Det innebär att vi i nuläget avvaktar processen att nyanställa både pastor och ny medarbetare på expeditionen efter Ingrid. Vi tappade 250 tkr mot insamlingsmålet på årets tre första månader. Det visar sig nu att vi tar igen en del av det i april, med en mycket bra insamlingsmånad som slutar på drygt 50 tkr över målet. Fantastiskt! Men läget är allvarligt och vi skulle vilja utlysa bön och fasta också för detta.

Stå med oss i dessa två böneämnen genom att skriva upp dig på en dag då du ber extra och avstår att äta. Ett tips är att boka en dag då din cellgrupp möts, avstå fikat och ägna kvällen åt gemensam bön. Ber du själv kan du till exempel be vid de tillfällen då du annars skulle ätit. Skulle du av hälsoskäl ha svårt med fastan kan du ändå skriva upp dig och vara med i bön.

Klicka på länken, skriv i ditt namn och kryssa för en eller flera dagar då du ber. Det gör självfallet inget om det blir många namn på samma dag. http://doodle.com.

Vi ser dubbla bilder. Dels tydliga tacksägelseämnen i det absolut viktigaste: Dop, tro och utsändning. Samtidigt följer inte insamlingarna den i övrigt goda trenden. Vi tror Gud ytterst är den som bär sin församling, och att Han måste få agera både i vår glädje och våra orosmoln.

Guds välsignelse!

/Pastorsteamet