Per-Erik Hallin och Bengt Johansson

Legendarerna Per-Erik Hallin och Bengt Johansson befinner sig under hela 2019 för första gången på gemensam turné, ett piano, en gitarr och två röster. Intima och avskalade konserter då dessa artister öser ur varandras digra låtkataloger med meningsfullt mellansnack.

Per-Erik Hallin är artisten som turnerat med Elvis Presley och tävlat i Melodifestivalen två gånger. Han har också spelat med artister som Magnus Uggla, Carola, Ulf Lundell och Ted Gärdestad. Dessutom har han skrivit låtar åt andra artister, till exempel ”What o joy” – insjungen av Alice Babs.

Bengt Johansson är gitarristen och musikern som släppt ett 20-tal plattor och vars sånger tillhör dom mest älskade och sjungna i kyrkor och kapell i hela vårt avlånga land. På 80-talet var han förgrundsgestalten i banden Hoppets Horisont och Terra Nova. 1989 släppte Bengt den banbrytande soloplattan ”Vind över vatten” med en tydlig ton av tillbedjan och lovsång. Ända sedan dess har Bengts karriär präglats av två spår: Sånger av tillbedjan marinerade i Psaltarens slitstarka böner och berättande sånger i singersongwriter-anda.

Per-Erik och Bengt rullar ut på vägarna i juni och gör sammanlag 20 konserter fram till mitten av november. Söndagen den 22 september kl 18:00 kommer de till Ryttargårdskyrkan.

Köp biljetter redan nu på ticketmaster.se.

notis