Nytt gudstjänsttema – Lär oss att be

Jesus stannar på ett ställe för att be, vilket får en av lärjungarna att säga: »Herre, lär oss att be, liksom Johannes lärde sina lärjungar.« (Luk 11:1) Det är då Jesus ger oss det vi kallar “Herrens bön” – Vår Fader. Redan inledningen lär oss två saker: När någon ber smittar det andra att söka sig djupare i bönen, och bön är något man lär sig över tid.

När vi ber Herrens bön stämmer vi in med kyrkans bedjare i alla tider och i alla kulturer. Men vad är det vi ber om egentligen? Här finns mycket att fördjupas i och fundera över. Vi närmar oss bönen Vår Fader en fras i taget, och längtan är, precis som för lärjungen i Lukasevangeliet att Jesus själv ska lära oss att be.

——————–

Med anledning av rådande restriktioner krävs att du kan uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis tillsammans med en ID-handling för att besöka gudstjänsten. Är du fullvaccinerad kan du hämta ditt bevis kostnadsfritt på www.covidbevis.se.

Kom i god tid för att undvika köbildning.

Vi serverar inget kyrkkaffe.

Du kan följa alla våra gudstjänster online här.

notis