Vad innebär de nya restriktionerna?

Som alla säkert uppfattat är det återigen nya restriktioner som gäller för offentliga samlingar. Först vill vi därför säga: Vi står i detta ansträngande läge tillsammans, och vi känner, tillsammans med er alla, en rad saker just nu. Detta är tröttsamt och utmanande. Främst tänker vi på dig som är extra ensam eller orolig just nu. Du finns i våra böner. Hör av dig om vi kan stödja på något sätt. Man kan lätta sitt hjärta över telefon och be en bön tillsammans. Tveka inte att slå en signal.

Men nu är det som sagt återigen nya restriktioner som gäller, och följande har vi haft att ta ställning till denna gång när det gäller offentliga samlingar, dit exempelvis gudstjänst, seniorsamling med mera hör:

• Man får samla max 50 personer utan vaccinpass
  • Man får samla max 500 personer med vaccinpass
  • Fortfarande gäller att man ska kunna hålla avstånd, och att sällskap på max åtta sitter tillsammans, och då med de man annars umgås med.

För att möjliggöra för så många som möjligt att fira gudstjänst kommer man därför från och med gudstjänsten nu på söndag den 16 januari behöva visa vaccinpass vid dörren. Det är ett beslut vi inte tar lättvindigt, och inget vi tidigare varit beredda att göra.

Värt att veta är att ingen information kommer registreras och personer under 18 behöver inte uppvisa vaccinationsbevis. Barnkyrkan deltar inte på gudstjänsten utan ses direkt i sina grupper.

Du som inte kan eller vill vaccinera dig, eller inte har tillgång till ett giltigt Covid-pass är varmt välkommen att fira gudstjänst tillsammans med oss via vår sändning på Youtube som du når genom www.ryttargardskyrkan.se.

Beskedet från FHM och regeringen är att detta gäller i 14 dagar, och sedan får vi se. Vi följer noga utvecklingen och beskeden från myndigheterna, och hoppas och ber att fasen med vaccinpass vid dörren snart ska vara över.

notis