6/4: Turister fångade av en stormvind

April 7, 2018 Bosnien 1 Comments

Hallå där kött och blåbär! Maja-hiiii och A-a-manda back at it again with the white soooocks.

Dagen tog start med ett rejält bönesvar!!! LJ hade kvällen innan dragit på sig en förkylning och jobbig huvudvärk, så detta bad vi för och redan efter första bönen verkade Gud!! När hon idag vaknade var huvudvärken totalt borta och kom aldrig tillbaka, AMEN!! Vi kan även tillägga att LJs stulna plånbok är tillbaka i rätta händer, TACK JESUS!!!

 

Efter den dagliga rutinen bar det av till staden Mostar med Stefan och familjen Greenwhich och vi tog oss dit via bil med en OTROLIG utsikt med bergskedjor och floder. Dock har det hela veckan varit jobbigt för oss alla att se så mycket skotthål i byggnaderna från kriget. Det går inte några meter utan att man ser en byggnad med skotthål och man märker verkligen hur hopplös den situationen var för människorna här.

Mostar är en stad uppdelat på två olika sidor av en flod, där ena sidan är främst katolsk och andra främst muslimsk. Under kriget var staden en väldigt attraktiv plats för kroater att bomba och skjuta på den muslimska delen, och vi stod på den plats där kroaterna sköt ifrån och fick där be för staden. Det var både mäktigt och fruktansvärt på samma gång. Mäktigast var nog att behöva skrika ut sin bön på grund av den kraftiga vinden som var uppe på berget.

Utöver det fick vi (trots Stefans ständiga påminnelser om att vi inte är på semester) leka turister och gå runt bland olika stånd. Även mycket glass köptes, Albert fick i sig hela 8 kulor.

Efter besöket i Mostar åkte vi hem till Stefans hus för deras traditionsenliga ”spaghetti-dinner” där de bjuder hem folk varje fredag och bjuder på spaghetti. Det njöt vi av, tillsammans med nästan alla fantastiska familjer vi fått ta del av under veckan. Kvällen där avslutades med att vi i teamet fick ställa frågor till Stefan och hans fru Caroline angående veckan och deras tro.

Kvällen hemma avslutades med att Jessika och Anton delade vittnesbörd och vi försökte så gott vi kunde lyssna på både dem och Gud då vi alla är lite trötta.

 

Imorgon bär det av hemåt och tror att vi alla delar splittrade känslor angående det. Det har varit en underbar och oförglömlig vecka och vi tackar ännu en gång för all bön vi har fått!!

 

FUNFACTS OM DAGEN:

Antal nysningar i teamet: 107

Antal tagna bilder: 662 (mer än dagarna innan, tillsammans!!)

Dagens låt: Heroes (We Could Be) – Alesso

Veckans låt: Llama In My Living Room – Aronchupa

1 people reacted on this

  1. Thanks for the daily reports … I wish you all a safe journey home with God blessing !!!!

Comments are closed.