Hard wörk och Lamborghini

April 6, 2018 Italien 0 Comments

Torsdag, dagen med stort D! Äntligen ska vi idag få göra något praktiskt, vilket många har längtat efter.
Men som vanligt började dagen med lovsång, bibelseminarie och “treasure hunt” där vi lyssnar in Gud för dagen.

Sedan klädde vi på oss arbetskläderna och hoppade in i våra tre bilar. Och råkar man hamna i bilen med svensk chaufför händer det att man spelar många roliga billekar, bland annat halv-nisse och hel-nisse. Vår destination är ett värdshus där missionärer kan stanna en kort period för att vila och återhämta sig. Huset låg i en vacker dal med både egen vin-och olivgård.

Våra arbetsuppgifter bestod av att rensa ogräs, samla ihop avklippta olivgrenar och bränna upp dem. Alla jobbade med sånt driv och det största leendet på sina läppar (stolta ledare!!).
Till killarnas stora förtjusning fick de förmånen att åka Lamborghini, dock inte den fräna varianten utan en gammal traktor.

Till lunch fick vi supergod köttbullsinspirerand rätt och tiramisu liknande efterrätt. När vi började bli färdiga så fick vi be för ägarna av värdshuset och deras arbete. De var en sån inspiration att få se vad de gör och vi är tacksamma och så glada att vi fick vara med och hjälpa dem.

När vi kom hem blev det ett snabbt byte för att fortsätta mot nästa aktivitet som var bönevandring med kyrkan vi haft samarbete med. Vi bad bland annat mot människohandel  kriminalitet och att de nyinflyttade immigranters situation i Italien ska bli bättre.
Innan vi skildes åt fick vi även be för kyrkan och dess pastor.

Väl hemma var vi trötta efter dagen men så tacksamma för vad vi fått göra och vad Gud har gjort. I vår kvällssamling fick vi höra berörande vittnesbörd och omsluta dem som delade med bön!
Gud är SÅ god!

Hälsningar de stolta ledarna Ellen och Sebastian

(Sry att det inte är några bilder, de var för stora för att lägga in. Kommer ev snart!)