Salaaaam – Dag 3

April 5, 2018 Egypten 0 Comments

Ida och Linuz här, beredda och redo för att dokumentera om dagens äventyr i Kairo. ¨
Dagen började tidigt, säg vad ni vill om tidiga mornar men vi klagar inte. Vi älskar dem. (Kan bero på att vi infört en noll tolerans regel mot klagan.) När vi var klara med morgonens bestyr så åkte vi för att påbörja dagens första aktivitet, vilket var att besöka det Egyptiska museet. Vi fick se den de där faraos som man hört om och massa mumier, vilket var coolt. Det kändes som att kliva in i filmen Prisen från Egypten. Såg dock inte Moses någonstans men annars var det absolut en GODKÄND aktivitet. Vi tillbringade ca 2 timmar där, vilket för mig (Ida) är väldigt tillräckligt. Vi kollade gamla stenar, vilket var stenkul ;). Efter en mycket intressant upptäcksfärd på museet så var det dags att gå vidare md dagen.

Nästa sak på schemat var att åka hem till vår värd för att äta lunch samt förbereda aktiviteter och draman inför nästkommande dag då vi ska åka till en skola för afrikanska flyktingbarn.

Efter en helt fantastisk lunch som bestod av de syriska delikatesserna tabouleh, baba ganoush, fatuous så var det tyvärr dags för gruppen att dela på sig för första gången under den här resan. Killarna var först ut och skulle gå på egenhand åka till en skola för att lära ut engelska och hålla i en hel engelskalektion för flyktingar, som våran alldeles egna Jonathan fick äran att vara huvudlärare för, inte nog med det så fick Jonathan även ett helt nytt smeknamn, Mr. John. Så om någon behöver en vikarie på vilken skola som helst så har vi en grym kandidat här!
Efter en mycket lyckad lektion fylld av kulturella utbyten så fick våran Robin faktiskt berätta om vad vi tror på. Många var villiga att lyssna och fann det intressant. Det var mycket upplyftande och roligt att få vara där och hänga med de eleverna som gick på den skolan. När vi var klara med att leka lärare så var det dags att ax med taxi hemåt för att möta upp tjejerna som varit på andra äventyr.

Vi tjejer fick äran att träffa fyra helt fantastiska egyptiska tjejer för lite girls time. Dessa tjejer som vi fick möta kom från mycket svåra förhållanden och har gått genom mycket tunga grejer. Så syftet med kvällen var att dom skulle få känna sig som stolta egyptiska kvinnor, inte som något annat som samhället stämplat dom som.
Vi hade det så underbart, vi fick leka lekar, fika svensk och egyptisk fika. Det visade sig även att en av tjejerna var mycket intresserad av make up och naglar så hon fick faktiskt fixa både mina (Ida) och Emmas naglar. HON VAR SJUUUKT DUKTIG! Tack Jesus för att du ger oss manikyr ;).
Kvällen avslutades i en mycket känslosam bön, helig ande var väldigt påtaglig och vi fick dela Jesus otroligt stora kärlek för dessa tjejer.

Såååå vad mer kan vi önska av denna resa egentligen? Shwarma och vittnebörd, ofc. Det var exakt de som fick avsluta våran försenade kväll (både tjejerna och killarna kom hem mycket sent). Ida delade sitt vittnesbörd och även denna kväll blev mycket känslosam med mycket tårar. Jesus var verkligen så närvarande.

Nu ska Linuz sova och jag (Ida) ska duscha i sätta duschen någonsin, allt för att vara fräääässcchhh in Cairo.

Puss & Kram alla Habibis och Habibtis där ute :***************

We out.