Lutande Missionärer i Pisa

April 5, 2018 Italien 0 Comments

Idag har varit en riktigt bra dag! Vi har fått evangelisera på riktigt. Men först började dagen som vanligt med frukost med bränt kaffe och bibelseminarie av Rebecka (GRYMT!). Innan vi for iväg till Pisa kände många sig fysiskt dåliga. Som vi alltid ber 24/7 på påskresor bad vi lite extra för kraft och energi för dagen.
Vi förberedde oss också med att göra en “treasure hunt” då vi lyssnar in Gud inför dagen. Vi fick många uppmuntrande verser som stärkte gruppen. Bland annat fick Isak och Elias bibelverser som handlade om Kristi kropp, alla behövs och alla är lika viktiga!!

När vi väl kom fram regnade det men vi lät inte det stoppa oss. Vi blev indelade i tre grupper med var sin OM arbetare från Italien. Första gruppen gick en bönevandring, andra gruppen ledde lovsång på svenska, engelska och italienska. Tredje gruppen gick runt med frågan ”vad ger mening till ditt liv” där svaren kunde vara t.ex sig själv, familj/ vänner, Gud/ Jesus/ Allah och Jobb/ studier. Denna metod lät oss få goda samtal och gå in på djupet med dem eleverna vi träffade. Sedan roterade vi så alla fick möjlighet att vara på varje station.

Under dagen så anslöt en av OM-arbetarnas vän Luca. Han är med i en liten kristen studentgrupp i denns stad med oerhört många studenter.

Efter vår fantastiska lunch, som faktiskt inte innehöll pasta denna gång, gick vi vidare mot det kända lutande tornet för att få vara turister ett par minuter.
När vi väl kom fram behövde tyvärr Luca åka tillbaka till en lektion. Men innan dess fick vi be och uppmuntra honom i det arbete han gör för att nå studenter i Pisa. Så vi stod där i en cirkel och la på händerna på Luca, mitt bland alla turister. Snacka om häftigt!

Självklart var det sedan dags för några av oss att göra den ultimata turistposen. Isak var värst av oss alla.

.

Vi fortsatte vår evangelisation bland turisterna och fick träffa både fransmän, indier och amerikaner.

Vi åkte tillbaka hem till vårt fantastiska mansion för att vänta in våra gäster för kvällen. Det var de unga vuxna som vi under veckan haft förmånen att träffa. Det är även med dessa som OM-arbetarna börja skapa relationer med. Så att få vara med att hjälpa till känns riktigt bra!

Vi förklarade det viktigaste i svensk kultur – FIKA, lekar och lovsång. Alla hade väldans trevligt och vi ser fram emot att träffa dem imorgon igen.

På kvällen bad vi och tackade Gud för vad han gjort idag. Att vi fick möjlighet att dela Hans godhet och att Han styrkt oss under dagen!

Hälsningar från Isak och Ellen!!