Grottkyrkan i soppstaden – Dag 5

April 5, 2018 Egypten 0 Comments

Vi har tyvärr haft strul med bloggen här i Egypten så sorry for the delay. Nu har vi laddat upp bloggen och bilder på tidigare blogginlägg! Hoppas ni har klarat er utan oss!

Godagens igen kära familjer, vänner och andra (vilka det än kan vara)

Vi började dagen med att ta sovmorgon ända tills klockan 07:00, prisa Herren!!!! Vilken semester vi fått ;). Trotts oroliga magar gav vi oss iväg till en kristen förskola som inriktar sig på barn med olika bokstavskombinationer, speciellt dem med språkssvårigheter. På förskolan hade vi barnmöten, spelade drama, sjöng sånger och bad tillsammans med barnen. Ungarna var så söta att våra hjärtan smälte när de knäppte sina små händer och bad tillsammans med oss. Intrycket var starkt, två av våra teammedlemmar vill nu jobba med barn i framtiden. Tänka sig. Skämt åsido, att få se hur de arbetar med barnen och kärleken de hade var fantastiskt att bevittna.

Påväg till dagens nästa stop, den kända Grottkyrkan, så åt vi landets nationalrätt kosheri. Supergott tyckte de flesta, till och med jag som starkt ogillar grönsaker. Gud gör mirakel på alla sätt denna resa!

Väl vid Grottkyrkan i soppstaden fick vi be för hela Egypten vilken var återigen mycket mäktigt. Denna kyrka var enorm, hela 20 000 människor var där i söndags! SÅÅÅÅÅ COOOLT! Vi önskade att vi hade fått vara med då, men Gud är god ändå.

I bussen tillbaka hade vi en lång bönestund som var så gott, att få lyfta alla människor vi såg var så mäktigt. Att prisa gud i en megakyrka var lika bra som att prisa honom i en liten minibuss lärde vi oss.

Kvällen spenderades hos en sudanesisk familj som delade sitt vittnesbörd. Aldrig har vi( Jonathan & Hanna) hört ett liknande vittnesbörd. Svårt att sätta ord på känslorna. Men ett är säkert, att lita på Gud i alla lägen och prisa honom för det man har är det absolut bästa man kan göra. Vi har blivit ödmjukade och upplysta om att det vi har inte är en självklarhet för majoriteten i denna värld.  En ögonöppnare om hur de flydde hit under hemska omständigheter, men ändå kan ära Gud i det. Så häftigt. Vi fick även äran att be för dem och välsigna dem. De hade supersöt dotter som underhöll oss ordentligt med sin dramatik, humor men även tårar (hon var 6,5 år gammal).

Vi har haft en strålande dag. Gud är störst, all ära till honom.

Tack JESUS för idag!

Sköt om er och oroa er inte, be bara. Nu när klockan är 00:23 och vi har varit vakna i 17,5 timma ska vi sova för att uppleva ännu en dag imorgon

Sov sött, hälsningar Jonathan och Hanna