Flyktingbarn – Dag 4

April 5, 2018 Egypten 0 Comments

Klockan 06.30 satt vi alla vid frukostbordet och kl. 07.15 klev vi på minibussen för ännu en ny dag här i landet. På dagsschemat stod ett program med aktiviteter för afrikanska flyktingbarn med mycket lek och skratt. Senare besökte vi ett par asiatiska arbetare.

Den här morgonen fick två av våra team-deltagare dela tankar från Jakobsbrevet och även ha quiet-time och treasure hunt i bussen. En aning speciellt med tanke på den oerhört spännande trafiken. Väl framme möttes vi av 50 förväntansfulla barn och tonåringar, WOOOW! Vi fick göra rörelsesånger, ha femkamp, spela fotboll och drama. Trots både sociala och kulturella språkskillnader så fick vi en fett nice dag tillsammans. Vi fick också möjlighet att jobba tillsammans med lokala arbetare som känner starkt får dessa flyktingbarn. Det var otroligt lärorikt och inspirerande, (kryddat med kaos). Vårat möte med barnen slutade med att de fick var sitt påskägg med halal-godis.

Sedan åt vi lunch med den koreanska familjen för att senare åka vidare hem till deras lägenhet. Under fikat där fick vi höra deras story om hur de blev kallade till Gud för att sedan få möjlighet att flytta till det här Landet. Vi har fått lära oss att koraner kan fria (frimodigt) på andra daten 😉 men att  när man har samma mål och vision kan en sådan start på en relation leda till något riktigt bra. Vi fick säga tack med att familjen fick en svensk älghandduk och dottern fick ett äkta svenskt påskägg.

Dagen avslutades med att vi fick gå upp gästhusets tak för att tillsammans få be, lovsjunga och dela vittnesbörd. Vi får utmanas till att leva i större tacksamhet med tanke på hur bra vi lever jämfört med flyktingbarnen och många många andra i den här 20 miljoners storstaden. Nu är det kväll och vi får se hur många i teamet som inte kommer att vakna av nattens/morgonens bönutrop.

Tesba7 3ala kher!

Ackie & Robin