Jesus korsfäst på bussparkering

April 4, 2018 Israel 0 Comments

Tjatja bloggen! Idag är det Jacob & Kevin som tar över bloggen. Vi är otroligt tacksamma att få den äran och hoppas ni har det gött i SverigE. Själva har vi haft det underbart då vi fått visdom och en djupare förståelse för den judiska kulturen. För idag fick vi besöka JERUSALEM.

Vi delade upp gruppen i 2 olika grupper för de som ville se förintelsemuseet eller för att se gamla stan, bla där Jesus gick, dog och uppstod. Halleluja! Vi som gick i gamla stan fick uppleva himlen och den stora sorgen att se många som inte erkänner Jesus som den konung och räddare han är. När vi var vid klagomuren såg vi massor av judar klädda i hattar och roligt skägg, de stod med huvudet mot väggen och gjorde sin religösa hälsning till Gud. Vi alla i gruppen upplevde starkt andligt krig i luften och började be på direkten.

Sedan när vi splittrades i grupper gick några av oss till platsen där Jesus korsfästes och troligtvis begravdes och ÅTERUPPSTOD. Halleluja! Men när vi väl kom fram till platsen, insåg vi att platsen där Jesus blev korsfäst hade blivit helt förstörd. Det hade blivit till en smutsig bussparkering fullt med skräp överallt. Det kändes starkt att detta inte ärade Gud. Vi märkte då tydligt hur detta samhälle prioriterar religioner och dess historier på olika sätt där judendomen och islam är på toppen och kristendomen på botten. Vi kände direkt att detta är bara början på hur kristna blir nedtryckta i samhället och kommer bara att utöka mot framtiden.

2 Timotheosbrevet 3:12-14 säger: Så kommer var och en som vill leva gudfruktigt i Kristus Jesus att förföljas. Onda människor och svindlare kommer att gå allt längre på vägen mot fördärvet, på en gång bedragare och bedragna. Stå kvar vid det som du har lärt dig och fått visshet om. …

Gud välsigne er föräldrar och alla som ber för oss, vi är väldigt tacksamma. Puss o kram, Sean Banan. Brapbrap, förstår ni.