4/4 Till snickerboa ränner jag…

April 4, 2018 Bosnien 1 Comments

Dobro Jutro!

Hoppar ni har sovit gott, för det har inte vi 😉. Det är Jessika och Henrik här och idag har vi grävt fram våra inre handy men (eller women) för idag har vi hjälpt till med diverse sysslor på en farm. Både Henrik och Anton målade träd eftersom man i Bosnien Hercegovina anser att färg på stammen skyddar träden mot angrepp. Albert och Oscar blev riktigt grisiga när de lade grunden till en svinstia. Amanda, Victor och Signý var  gräsligt bra på att rensa ogräs. Jessika och Maja lyckades inte bli lika lökiga som de andra efter våra handledare övertalade oss att ta en paus från lökplanteringen. LJ njöt under tiden av gosiga kaniner, katter och hundar.

Andeldningen till besöket var för att träffa och hjälpa Walter, mannen som driver farmen. Walter är en inspirerande driven brasilian vilket varit i Bosnien Hercegovina under de senaste 19 åren. Ägaren till gården är enligt Walter Gud och han är den bästa arbetsgivaren eftersom Gud:

  • Alltid betalar i tid (Alltid mer än man förtjänar)
  • Ger mycket beröm
  • Ger bra förmåner
  • Har flexibla arbetstider
  • Och är allmänt bäst.

Det är därför Walter tog beslutet att med 600 dollar i fickan, ett osvarat fax, inget understöd och en enkel biljett reste till Belgien för att tjäna Europa. Som ett gensvar av Guds verk genom honom har han blivit mordhotad, pepparsprayad och haft en bil som sprängts men det har inte hindrat honom. Han är verkligen ett inspirerande exempel på att verkligen leva och lita på Jesus.

Bilresan hem var mycket tystare än vanligt men när vi väl kom fram så fick vi varm god måltid lagad av några underbara holländska missionärer. Vi är allihop extremt tacksamma över att få tjäna och lära av så många underbara missionärer (och  i allt ära Gud)

Kvällen avslutas med spel och mys!!

Hvala för allt ert stöd <3

Dagen låt: Tunak Tunak Tun Remix av Todiefor

Veckans låt: Llama in my livingroom av AronChupa

En svinbra svinstia

 

Griseknoen?

En katt och potentiellt smuggelgods

 

1 people reacted on this

  1. thanks, for your reporting … it is so good to hear from you ! -> blessings for you

Comments are closed.