We be pickin up them trash

April 3, 2018 Israel 0 Comments

Hej! Johanna och Abby här.

Idag har vi plockat skräp som aldrig förr. Vi började dagen med samling och lovsång följt av en bra quiet time där vi också kunde njuta av Guds skapelse med en häftig utsikt. Vi åkte sen med buss och tåg för att komma fram till parken där vi skulle plocka skräp. Men vi fick lite problem med bussen från tågstationen…. Så under tiden vi väntade på en bil för att hämta oss gick vi runt parkeringen och satte magneter om Jesus på bilar. När alla hade kommit fram träffade vi J som driver en non-profit organisation som jobbar för att göra Israel rent. Han brann verkligen för det han gjorde och det va SÅ inspirerande! Då satte vi igång med sopplockningen och höll på i ca 1,5 timme. Man såg verkligen stor skillnad vilket var så uppmuntrande! Vissa av oss fick även möjlighet att prata med några ungdomar som var där och hade picknick med sina familjer där.

Sen var det dags för lunch innan vi skulle ge oss på att gå runt och dela ut litteratur och prata med folk. Det vi inte hade räknat med var att eftersom det är “passover week” (som är som judarnas påsk) denna vecka var allting stängt idag… Vi fick höra av några lokalbor att det fanns ett McDonalds som var öppet där de serverade kosher (man äter exempelvis inte jäst bröd) mat som är det man äter under denna vecka. Där kunde vi få hamburgare utan bröd. Så vi frågade hur långt det var och de sa att det var långt bort och att vi skulle ta bussen, men några av de som var med oss kollade på en karta hur långt det var och det var bara en kilometer så svenska som vi är tänkte vi att vi kunde gå. När vi gått ett tag frågade vi en annan lokalbo och hon tittade på oss som att vi var galna. McDonalds låg ju utanför stan!? Vi kollade på kartan igen och nu sa den att det var två kilometer istället men vi tänkte att vi går i alla fall. Vi gick och gick och gick och hittade tillsist en restaurang där vi ÄNTLIGEN kunde äta. Klockan var nu tre och vi hade ätit frukost vid sju, snacka om att vi var hungriga! Vi åt jättegoda hamburgare vilket gjorde alla mycket nöjda.

Väl hemma lagade några mat medan några andra gick till affären. Kvinnan i affären gav oss gratis bröd, HUR SNÄLLT?! Och hon bjöd även hem oss till henne på fredag så vi får se om vi får göra det denna vecka också! Det vore sjukt kul!

Nu har vi ätit gott och diskandet är i full gång innan vi ska ha samling och avsluta kvällen!

Hoppas ni har det bra där hemma! KRAM Abby och Johanna