O’Boy i Doboj

April 3, 2018 Bosnien 0 Comments

Hejsan hoppsan käraste läsare!

Denna morgon fick vi kämpa oss upp extra tidigt för att ta oss till staden Doboj, där det mest bor serber. Morgonen kantades av lite tråkiga händelser då det visade sig att en av oss blivit av med sin plånbok och ID. Trist! Men en person i Sarajevo hittade plånkan och genom Facebooks försorg tog hon kontakt med oss; och snart är plånboken hos oss! Tack Gud för det!

2,5 h bilfärd förde oss till Duboj där besökte vi en putteliten församling som vi fick hjälpa med deras barnverksamhet. 6 barn kom. Albert, som skriver här, spexade en hel del med en kazoo och hemmagjorda glasögon och hemmagjord pappershjälm. Han är numera älskad av Dubojs barn som motorcykelmannen. Barnen kommer antagligen utbrista: “O’boy!” om han skulle dyka upp i staden igen (menar Anton, som också skriver). Några av oss var också ute på en bönevandring för Duboj. Sedan åt vi tillsammans billig lunch på ett finare hotell.

Tillbaka i Sarajevo hälsade vi på den amerikanska missionärsfamiljen Greenwhich, från Texas. Vi åt Sloppy Sam’s och lekte leken maffia så att skratten och mordanklagelserna ekade i rummet. Barnen i familjen var särskilt förtjust i Amanda, som dock “dödade” alla i leken.

Hemma i huset har Albert och Henrik delat sina vittnesbörd och vi har fått se hur Gud finns med i våra liv, samt skiner igenom oss. Vi hörs imorgon. Allt gott hälsar Anton och Albert.

Dagens låt: Single Ladies, Beyoncé

Veckans låt: Llama in my livingroom, AronChupa

 

 

Vi går på Livets Väg

 

Motorcykelmannen

 

Hej då Duboj!

 

Maffia!