NileCity – dag 1

April 2, 2018 Egypten 0 Comments

Salaam ,,,

Vi är äntligen här! Wohooo! Typ så kände vi när vi vid 03 kom fram till vårt guesthouse. Vi är sååå tacksamma till Gud att hela resan gick så smidigt!
Efter en halvbra natts sömn fick vi en välkommen sovmorgon. Vi är riktigt bortskämda här, de som håller i guesthouse tog hand om vår disk. Tack Gud!

Dagen började med teamsamling då vi fortsatte vårt djupdyk i Jakobsbrevet. Idag pratade vi om att ”walk the talk” och att Gud inte bara vill att vi ska läsa ordet och förstå det utan också att leva ut det! Vi gillar Jakobsbrevet som är så pang på. Efter detta uppmuntrande och utmanande bibelstudium välkomnade vi vår värd som bor här. Vi fick värdefull information om hur vi ska bete oss och inte bete oss. Väldigt spännande och intressant för det är ganska olikt vår svenska kultur. Vi fick också lära oss mycket om själva landet, en hel del värdefull statistik. Visste ni tex att hälften av landets befolkning är under 25 år och att befolkningen ökar med en miljon VARJE HALVÅR?!

Äntligen fick vi sedan gå ut i solen och upptäcka stan! Turen började med en fantastisk lunch med otroligt god falafel i bröd i skuggan i ett gathörn. Sedan promenerade vi vidare genom stan och kom tillslut till Nilen där vi bad för alla människor som bor längs Nilen, att de ska få upptäcka vem Jesus är.

Vid NileCitys strand tog vi sedan en båttur och med vind i seglen kunde vi njuta av stadens siluett innan solnedgången. Det är riktigt vackert här! Under resan fick vi höra vår värds story, hur hon kom till tro och varför hon bosatte sig här av alla platser i världen. Riktigt nice och uppmuntrande!

Sedan fick vi göra vår första taxitur tillbaka till guesthouset. Killarna fick dela upp sig så vi tjejer inte åkte ensamma. Det gick bra trots lite trafikkaos, något som verkar vara vardag här.

Nu inväntar vi en härlig kvällsmåltid med shwarma. Vi är tacksamma för vår första dag i storstaden och väntar med spänning på vad resten av veckan har att erbjuda!

 

Sov gott sen!
Hanna och Stina