Nazareth Village- I Jesu fotspår!

April 2, 2018 Israel 0 Comments

Hey!

Sarah och Elin Gergis in the House. Vilken dag vi har haft, helt underbart. Efter en tidig morgon med lovsång, Jakobsbrevet och Quiet Time begav vi oss till den närliggande byn, Nazareth. Idag har vi haft förmånen att betjäna organisationen Nazareth Village Trust.

Nazareth Village är en en by uppbygd precis som det såg ut under Jesu tid. De tror till och med att han kan ha varit där då det ligger 5 minuter från den gamla delen av staden Nazareth! Hur coolt som helst. Nazareth Village har även kristna som guidar runt i byn och agerar skådespelare. De använder liknelserna från bibeln för att få djupare insikt in i Hans läror.

Vi blev sedan uppdelade i tjej- och killteam. Vi tjejer fick hjälpa till med att förbereda och paketera över 2000 (!!!!!!) oljelampor i lera. Vi fick även klippa biljetter inför föreställningarna dom har nu under påskveckan. Killarna fick konka sten, bland annat en stor bumling som krävde alla sex killar styrka att lyfta! Vi fick själva en guidad tur och fick se en del av föreställning. Mitt under föreställningen agerade de ut hur Jesus stod vid Pilatus och blev piskad inför domen. Det blev väldigt verkligt att se hur Jesus tog all smärta bara för oss!

Vi har sedan ätit en underbar middag (lagad av Sarah och Jacob 🙂 ). BÄSTA DAGEN HITTILLS! Vi har bokstavligen fått gå i Jesu fotspår idag, HELT SJUKT.