2/4-2018 Bonnabränna och matkoma!

April 2, 2018 Italien 0 Comments

ÅHej alla fina som följer vår resa! Tack för er omtanke och era böner!
Idag är det jag Klara och Sebastian som har ansvar för bloggandet 🙂
Idag började den underbara dagen som vanligt med att vi åt frukost och hade ett gemensamt bibelseminarium, sedan fick vi vår egentid med Gud.
På förmiddagen åkte vi iväg till en by som heter ”montopoli di san l’arno” och åt lunch med församlingen ”Chiesa evangelica ADI Pontedera”, samma kyrka som vi var i igår på eftermiddagen. Det är en församling som OM nu börjar sitt samarbete med och vi fick hjälpa till att bygga den relationen. Detta gjorde vi genom att äta lunch tillsammans (vi blev servade med lyxig lunch i strååålande sol, de flesta fick bonnabränna och italienarna slog verkligen 7 sorters kakor konseptet med råge), diskutera livet och Gud & fotboll.
Efter några timmar i solen åkte vi tillsammans med några unga från denna kyrka till en fantastisk utsiktsplats samt by som var supervacker. (Sök på San miniato och tower of king federico)
Vi upplever att vi verkligen bortskämda med mat, väder, trevliga människor och okrävande aktiviteter under dagen, men vi fick förklarat för oss att relationerna vi bygger med denna nya kyrka betyder mycket för OM’s arbete då vi är med från början av det här samarbetet och att det kommer ”ge frukt” i längden. Kul!
Vi känner dock en stooor längtan att få ge detta tillbaka på många sätt och att få ära Gud.

På kvällen åt vi god pasta tillsammans i vårt fina vardagsrum och sen hade vi vår kvällssamling, då lovsjöng vi, bad, delade vad som var sämst, bäst med dagen och vad Gud har gjorde idag. MASSOR!
Vi fick också höra på Isaks och Rebeckas vittnesbörd, vilket avslutades med bön för dem. Detta berörde oss mycket och många tårar fälldes.

Gemenskapen i teamet är redan familjär och det är så fint att vi både kan få skratta och gråta tillsammans.

Nu sitter vi och delar ett stort chokladägg som vi fick i gåva av de unga vuxna.

Gud är så god och han välsignar oss så mycket här!