31/3: Sent inlägg och turbulent resa

April 1, 2018 Bosnien 1 Comments

Zdravo från Bosnien & Hercegovina, Amanda och Maja här!

Gårdagen strulade med WIFI, därför det sena inlägget. Hoppas vi inte skrämde er för mycket 🙂

Järnspiksgänget från vänster, övre raden: Anton, Albert, Victor, Signý, LJ, Jessika, Henrik. Nedre raden: Oscar, Amanda, Maja

Vår resa började 13:15 med avfärd från Ryttargårdskyrkan. 3 bilar for upp till Arlanda och efter mycket letande hittade vi varandra, försökte vi checka in våra väskor på self-check in. Det funkade till slut, efter både kämpande och bön (TACK JESUS), för alla förutom för vår tysk (Lara Joy aka LJ) som glömt sitt pass hemma i Tyskland och var därför tvungen att använda sitt ID-kort. Hon hade kollat innan om det funkar, vilket alla sa att det skulle. Dock när LJ, Amanda och Jessika stod vid check-in och skulle förklara situationen för personalen var deras spontana svar nej, att det inte skulle funka. Då vände de sig till resten av gänget som väntade och gestikulerade att de skulle BE, vilket de gjorde. Efter lite mer problem och bön gick allt väl, TACK JESUS.

Väl på planet hamnade alla bredvid varandra förutom jag (Amanda), som hamnade bredvid en väldigt trevlig bosnisk man som bott i Sverige i tre år. Han var inte jättebra på svenska och jag spenderade nästan hela flygresan med att lära honom svenska och prata om både lätta och svåra saker. Jag fick även prata tro med honom, och han var väldigt rädd under landningen och då berättade jag att Gud tar hand om honom. Han blev då synligt tryggare och berättade att när han kommer tillbaka till Sverige kommer gå till kyrkan. Vi är väldigt tacksamma till Gud för den här mannen och tror att Han kommer göra mycket i hans liv.

Efter en turbulent resa som slutade bra (TACK JESUS) med en lätt skakig Maja, landade vi i ett regnigt Bosnien & Hercegovina. Amerikanen Jeremy och schweizaren Stefan tog emot oss och skjutsade oss i ca 15 min till huset vi skulle bo i, regnet fortsatte på. Efter en trevlig rundtur och rensning av alla skåp avslutade vi dagen med flingor, frukt, ägg, kakor och FIESTAAAA.

Dagens sång: Lou-Lou Louboutin – Radio Edit AV Uberdrop

Resans sång: Wake me up before you go-go AV Whamp!

Hvala för all bön och fortsätt gärna be. Vi tror att Jesus har något stort på gång här i Bosnien & Hercegovina! <3

Trött men glatt gäng som landat i Bosnien Hercegovina

FIESTAAAAA