VI SPRANG & VI HANN

March 31, 2018 Israel 0 Comments

 

Tjena och Välkomna till vårt första blogginlägg

Dagen började i Ryttis 10:45  delade upp oss i tre bilar och drog till Arlanda. På vägen tog vi ett kort stop vid Max för att tanka på med ordentlig bränsle eftersom vi inte skulle få nån mat i några av flygplanen (det innebär att resten av dagen blir utan mat). Men vad gör vi inte för Jesus!

Vi checkade in i lugn och ro och hade 3 timmar på oss. Vi lämnade alla väskor och allting gick precis som planerat. Eftersom vi hade så bra tid till godo gick vi långt in i flygplatsen. NEJMEN ojdå! Vi är i terminal 5 och vår plan åker från terminal 2… Personalen sa att det skulle ta 20 min att gå vilket var mindre tid än vad vi hade kvar tills planet skulle lyfta. Så vi bara bad och SPRANG!! När vi kom fram så var flyget försenat 20 min, tack Jesus att vi hann i god tid!! Gud löste det.

Första planet flög oss till Finland, sen var det bara ca. 30 min tills nästa flyg åkte mot Tel Aviv, Israel.

Vi hade bett att Gud skulle lysa genom oss. Vi bad även för helande för varandra. Sara hade huvudvärk, efter 2 böner blev hon helt fri från allt smärta. Det triggade oss till att bara vilja be mer! Abby va förkyld, vi beföll hennes bihålor att öppna sig i Jesu’ namn och så börjar Abby bara skratta och sa med ett stort leende att hon kunde andas helt normalt igent! Innan vi ens hinner landa kommer en kristen dam fram till oss och ställer massa frågor och säger att man ser Jesus i oss! Wow, Gud ba svarar på bön efter bön och ser till att Allt, Allt går helt utmärkt! Så Gud ba löste allt.

Flyget till tel aviv tog 4 timmar och vi landade klockan 00.00. När vi kommer fram fick en av oss först inte komma in i landet för hennes syriska efternamn, sådanna intervjuer kan ta upp till fyra timmar men det löste Gud på 30 min.

Sarah använder sin arabiska för att förhandla med envisa taxi chaufförer i cirka en timme men Gud löste det. Haha.

Vi är 12 pers men fick bara plats med 10 i en minibuss som med en timme tog oss till dit vi ska bo, vi fick direktskjuts medan Abby och Sarah fick sätta sig i en annan minibuss och vänta på att den skulle bli full, sedan åkte den och lämnade av alla andra på bussen och sist kom tjejerna hem.

Vår chaufför var riktigt skön, han frågade oss: “arabic music?”, vi svarade: “yes, turn up the volume” och han drog på blått disco-ljus i bussen och körde tunga arabiska låtar hela vägen. När vi närmade oss vår destination hade vi svårt att hitta, så vi åkte runt uppe i bergen massor och klockan var då 02.45. Till slut hittade vi fram, och efter att åkt en konstig hiss kom vi till slut fram till vårt hus uppe i bergen. Sarah och Abby kom sen fram klockan 05.00 och vi gick sen upp klockan 08.30 och alla trodde att vi skulle vara sjukt trötta denna morgon, men Gud löste det.

 

SUPER MEGA STORA HÄLSNINGAR FRÅN PATRICK OCH OSKAR! BRAP BRAP!