Sista dagen i Sarajevo… hela teamet känner sig ledsna över att lämna detta fantastiska land, samtidigt som vi ser fram emot rutiner, wifi, och att få mer än 5 timmars sömn per natt. Dagen började med frukost och städning, och vid halv 10 var allihop redo för en sista gudstjänst på OM’s center. En påskgudtjänst var det väl inte riktigt, med vi svenskar fick bidra med både lovsång och vittnesbörd, som hölls av David. Allt blir lite längre när man ska översätta mellan två (eller tre) språk, så när mötet var slut vid kl 12 begav vi oss ut i ösregnet för den sista promenaden tillbaka till huset. Framme så var det dags för pizzapicknick nummer två för veckan, denna gången hemma hos familjen. Vi passade även på med en debriefing, och vi tror att det gav en bättre förståelse för alla, att man fick prata om olika händelser och diskutera kulturkrockar kommer att hjälpa oss även när vi kommer hem.

Utöver bra samtal och mysig lunch så fick teamet och familjen ge varandra presenter. Lite påskkänsla blev det ändå, för barnen uppskattade sina påskägg väldigt mycket. Familjens barn kommer ha en speciell plats i teamets hjärtan, då vi alla kommit dem nära under veckan och fått umgås med dem mycket. Vi är så tacksamma för familjen och hur de välkomnat oss in i deras hem.

Efter lunch var det bråttom till flygplatsen, där vi fick säga hejdå till hela familjen. Planet som tog oss till Wien gick bra, trots att vi inte var jättetaggade inför att spendera ca 5 timmar där. Det första vi gjorde när vi kom fram (till allas förvåning) var att… fika. Marcus var extra glad, som har teamets största kaffeberoende. Tiden gick snabbt, och nu sitter vi på nästa plan mot Arlanda.

Att sammanfatta vår resa är verkligen jättesvårt, eftersom att den har överträffat alla våra förväntningar. Vi har fått se en helt ny del av världen, fått möta människor med berättelser som satt djupa spår i oss, och framförallt fått tjäna Gud med ett team som vi bara kunnat drömma om. Vi alla håller med om att denna resa gett oss så mycket glädje, och vi kommer att ta med oss många nya erfarenheter hem till Sverige.

Halv två är vi hemma i Linköping (förutom stackarna som ska till Rimforsa), och alla är trötta men väldigt glada. Nu är vi redo för nya äventyr, med vänner för livet!

 

David delar sitt vittnesbörd under förmiddagens Gudstjänst

 

Predikan av pastorn i församlingen. Tema: Lidande

 

Vi i Bosnien-teamet är nu på svensk mark. Trötta men tacksamma & glada för en fantastik vecka i gemenskap med varandra och med GUD!

 

Vi säger tack för denna resa och beger oss nu hem till våra sängar!
GUD ÄR GOD!
/Bosnien-teamet (written by Ebba)