Idag gjorde vi taberas och åt upp alla frukostrester och efter vår morgonrutin med quiet time bar det av mot landsbygden. Vi började dagen med att besöka byn Rrapez som ligger nära Gorre. Där fick vi vara med på ett barnmöte med lite yngre kids. Vi var ute i det fria på en stor gräsplan, omgärdade av hönor, får och gäss. Förutom att lyssna på ledarnas albanska så fick vi även leka lekar med barnen (svettigt, barnen var snabba!) och lära dem några svenska sånger. Det var en härlig stund!

Sedan rullade vi vidare till Gorre där vi åt en god lunch och drack den dagliga macchiaton på cafét. Där kläcktes den spontana idén att ta bilarna och åka upp på en hög kulle i närheten. Albanien är ett land med många mäktiga berg och när man är i Gorre ser man berg med snötäckta toppar i fjärran. Sagt och gjort, vi packade in oss och rullade upp för en slingrig väg till en restaurang på toppen av en högre kulle. Där hade vi utsikt åt alla håll, fick se havet och drack en god lemonad. Som vanligt flödade samtalen och skratten mellan tonåringar, ledare och OM:are. Vi har haft ett fantastiskt team som tagit hand om oss i Albanien bestående av: 1. Whitney – en skön amerikan som gör två år i Albanien med OM och fokuserar på församlingsplanteringen i Gorre och har en musikalisk gåva som hon använder där. 2. Shpresa – en tjej från Kosovo som vuxit upp i en muslimsk familj och har en väldigt spännande historia bakom sig och spenderar en kortare tid i Albanien tillsammans med sin man nr. 3. Aaron – ytterligare en amerikan som åkte till Kosovo, träffade Shpresa och blev kvar. Även Aaron och Shpresa är musikaliska och använder det i mission på olika sätt.

Väl tillbaka i Gorre hade vi ett sista möte (på schemat stod det Kids ministry denna dag, men vi hade samma barn och ungdomar som tidigare dagar). Kevin fick dela sitt vittnesbörd och vi sjöng de albanska låtarna vi lärt oss för sista gången, lekte med kidsen och tog sedan ett, i vissa fall, tårfyllt farväl av alla de barn och ungdomar vi fått möjlighet att lära känna under veckan. Flera tog chansen att be tillsammans med de om de lärt känna och dela ut våra bibelord på albanska som Jenny skrivit ut och laminerat(!) och Sam och Jacob bjöd några killar på kaffe innan vi åkte. Det är alltid en konstig känsla att lämna människor man troligtvis aldrig kommer att träffa igen.

Hemma i Lushnjë fick vi utvärdera veckan med OM-teamet och de som varit med och planerat våra aktiviteter. Vi blev också fint avtackade med egengjord honung och en kylskåpsmagnet som minne och påminnelse om Albanien. Vi fick också chans att tacka teamet och vår grymma kokerska med svensk choklad och godis, diskhanduk och disktrasa med dalahästar på. Efteråt åt vi en sista fantastisk middag med tillhörande tiramisu-efterrätt tillsammans allihopa. Slutligen kvarstod det att ta en stund och tacka Gud för allt han gjort under veckan, säga hejdå till vårt bästa OM-team, städa och packa ihop det sista och planera morgondagens avfärd. Sedan somnade vi sött!

Nästa gång vi hörs är vi i Sverige!

Våra hjältar hela vecka! Whitney, Shpresa och Aaron

Jenny leker med barnen och blåser såpbubblor

”I’m in a band”

Utsikt över Albanschlätta. Här på höjden tog vi kaffe och njöt!