Dagen började med frukost där vi fick fylla på med energi. Vi samlades för andakt innan vi begav oss mot kontoret. Dagarna har varit varierande och idag så fick vi vara med på Kids Club. Vi träffades och pratade igenom planen för eftermiddagen samtidigt som vi av någon anledning beställt 15 kaffe på 7 personer. De börjar lära sig hur en svensk fika ska se ut! Vi klagar inte!!

När väl klockan slagit 14 så drog det igång. Där fick vi träffa föräldrar och barn att interagera och leka med. Vi körde enklare lekar innan vi fortsatte med att göra ansiktsmåling, ballongdjur samt leka i lekparken som vi fick hjälpa till och rusta upp igår! Härligt att få prata med nya människor och höra mer om hur det är att leva i Bosnien och Hercegovina. Vi sjöng även sången “Bog je dobar” (Gud är god), som Linn översatt för barnen, vilket var fantastiskt uppskattat! Mycket var roligt men vi fick även med oss en hel del tuffare tankar då vi fick möta några romska barn. Vi fick alla en bild av deras utsatta situation och hur andra människor behandlar dem. Hela deras situation reflekteras i deras sätt att interagera och bete sig bland andra människor. Vi tar med oss dessa människor i bön!

Vi begav oss strax därpå in mot Sarajevo för att delta på en ungdomskväll! Vi var ca 30 personer som samlades och käkade grillat! Efteråt hade vi en samling där vi fick håla i några lekar vi förberett och sedan lyssna till både Marcus och Ebba som delade sitt vittnesbörd på engelska inför hela gruppen. Även ledaren för ungdomsgruppen vi besökte delade sitt vittnesbörd. Det var otroligt inspirerande och gav oss en djupare förståelse för de människor som var med under kriget.

Vi tog oss tillbaka till huset via en väldigt fullproppad spårvagn och en kortare promenad. Väl tillbaka i huset så samlades vi och delade high-low-God thing samt lyssnade på vittnesbörd inom teamet!

Nu är det dag att sova så vi får fylla på med energi!

 

David fick till sin förvåning en tårta på 22-årsdagen

 

Ungdomssamlingen hade inte bara svenskar på besök. Vi fick även träffa två kor… MUU!!

 

GODNATT JORD!
/David och Eric