Hej bloggen!

Idag har det blivit en del bilåkning. Trafiken här är inte den samma som hemma i Sverige, här är det lite mer “action” vilket många uppskattar. Idag var det fem tjejer i teamet som fick vara med på ett center för mammor och barn. Det var runt 50 barn som kom och tjejerna fick hjälpa till att pyssla, sjunga, dansa och leka med barnen. Resterande teammedlemmar åkte ner till Amman och såg sig om på stan.

Barnmöte med Sudanesiska flyktingbarn

Vid lunch gav vi oss iväg till Madaba för att hälsa på en familj som har jobbat i Jordanien i 11 år. De delade vad de personligen hade fått vara med om vilket blev en tid av stor uppmuntran för vår del. De har jobbat väldigt praktiskt i staden och har nått ut till många människor. Jesus har verkligen fått skina igenom i deras ord och handlingar vilket flera muslimer i staden har talat ut till dem. De lever på ett konkret sätt för Jesus varje dag och så många av oss blev så berörda.

Vi har även haft förmånen att besöka en av Jordaniens finaste berg, Mount Nebo. Det bjöd på en hejdundrans utsikt och många av oss blev helt förundrade, dels av utsikten i sig, men ännu mer påtagligt blev Guds skapelse.  Vi var inte ensamma på platsen utan mitt i vår photoshoot kände vi oss plötsligt iakttagna och när vi vände oss om så såg vi 25-30 kineser skratta åt oss så vi slog ihop våra ansikten på en och samma bild. Besöket och den vackra utsikten blev mångas höjdpunkt för dagen.

Photoshoot med Kineser

 

Tjejerna fotas på Mount Nebo och Robin Photobombar

På kvällen fick vi besök av tre killar som jobbar i ett team. De reser runt omkring hela Mellanöstern och Afrika för att dela evangeliet. Var och en delade sitt vittnesbörd och tillsammans berättade de historia om vad de har fått vara med om på deras resor. Vilka hjältar! Så fyllda av mod och de förkunnar ordet så frimodigt och med en sådan glädje. Vi satt med häpnande miner och försökte ta in allt de sa. Så häftigt att få höra och återigen blev vi så tagna av deras livsstil och hur de lever för Jesus. Kvällen fortsatte med vittnesbörd från två i vårt team. Detta blev en stark stund med mycket känslor. Vi vill så gärna be er som läser detta om bön för våra ungdomar där hemma.

Vi har upplevt hur Guds hjärta bankar för dem och stå med oss i bön för den yngre generationen som ska träda fram.

Be om styrka, frimodighet och att de ska våga stå upp för sanningen, Jesus