Tjeeena bloggen!

Idag på långfredagen har vi fått förmånen att verkligen spendera dagen i bön och lovsång inledningsvis. Efter frukost och vår morgonandakt gick vi ner gruppvis till den äldsta delen av staden Amman. Vi fick möjlighet att be för att människorna i större utsträckning ska veta att det här inte är en vanlig fredag utan fredagen som ändrade världshistorien. Sedan fick vi se hur fredagsbönen ser ut. Med så många män att det väller ut på gatan. Vi fick höra de kända orden ”Allahu Akbar” och se hundratals människor huka sig ner och be.

Teamet utanför en av stadens moskeér under fredagsbönen.

Efter lunch åkte vi till en ”skog” som kallas för Skandinaviska skogen som ligger högt uppe i Amman med utsikt över Jordanien. Där fick vi chansen att läsa om vad påsken handlar om samt be och lovsjunga ut över Jordanien.

Lovsång i Scandinavian forest utöver staden och landet

Efter en lång dag, där en del av oss fastade för att minnas vad Jesus gjorde för oss på långfredagen, blev vi bjudna på ”Keftah” och ”Qusa Mahshi” av en Jordanie som är vanliga rätter i Jordanien. Efter maten avslutade vi dagen på samma sätt som vi brukar, genom att be och sjunga lovsång.

Dagen har varit så bra med fint väder och go gemenskap! Hoppas att ni där hemma har det bra, snart ses vi igen!

// Emma och Sarah <3