Efter en lång gårdag på farmen fick gruppen en välförtjänt sovmorgon, men inte längre än en extra halvtimma för att sedan dra med hela gruppen, tillsammans med värdfamiljen, till Mostar. Vägen dit var lång och det tog tre timmar enkelt dit men det var värt det. Bosnien Hercegovina är sååååå vackert! Utsikten som vi hade var helt fantastisk.

I Mostar åt vi lunch och gick sedan runt i staden på bönerunda och för att ta reda på mer om stadens historia. Vi fick se och lära oss mycket. Bland annat att staden är uppdelad i två delar – En katolsk och en muslimsk. På ena sidan av bron fanns det moskéer och på andra sidan kyrkor. Vi fick också veta att de lokala invånarna själva inte korsar bron, vilket visar på ett segregerat samhälle. Detta är något vi ber för under hela resan, men också tar med oss hem som böneämne.

Efter några timmar i Mostar så begav vi oss ut på landsbygden till en familj som vigt sitt liv för att tjäna andra människor. Mamman i familjen är från Amerika och det var väldigt inspirerande att höra hennes berättelse om hur hon hamnade i Bosnien Hercegovina och byggde upp ett nytt liv med sin man här. Vi fick också höra pappans vittnesbörd om hans passion för att dela budskapet om vem Jesus är.

Efter en bilresa på ca. tre timmar så är det nu dags att sova!

 

Vi betraktade Guds vackra skapelse påväg till Mostar

 

Samtal med, och bön för människorna i Mostar i jakt på mer information om stadens historia

 

Teamet är glada att äntligen få mat i magen! Lyxlunch!

 

Wow! Gud levererar!

 

Laku noć (Godnatt)!
/Linn och Oskar