Woooooow!!

Näst sista hela dagen har gått, tiden går verkligen fort i Holland. Denna dag har varit fylld med mycket kärlek och glädje. Idag har vi fått delta i en outreach i Delft, staden vi bor i. Denna outreach anordnades av en organisation kallad Youth for Christ som sprider evangeliet till unga i Delft genom bland annat en ungdomsgård som de har. Innan vi begav oss ut på gatorna så ledde Isabelle, Oskar och Evelina vårt team och de holländska teamet i lovsång. Fantastiskt! Det hölls också en workshop för oss i hur man berättar bibelberättelser på ett sanningsenligt och  intressant sätt.

Vi delades upp i två olika grupper och skickades ut till olika aktivitetsparker i olika kvarter i Delft. Där träffade vi barn i olika åldrar där de flesta hade en utländsk bakgrund. Områdena liknade Berga i Linköping bland annat.  Vi spelade fotboll, lekte med barn, ritade och fick naglarna målade. Varje morgon under veckan har vi i vårt team haft en treasure hunt där vi lyssnar in Gud om vad Gud vill säga till oss om dagen och kanske vilka människor vi ska hålla ett extra öga på att hitta som kanske är i stor nöd av Gud. Under dagen fick vi mycket napp på våra personer Gud talat till oss att se, sjukt häftigt! Framförallt vill vi nämna en muslimsk mamma som vi mötte under dagen, Ackie fick god kontakt med henne och bjöd in henne till Taste  Friday(kommer strax in på vad det innebär). Mitt under Taste Friday ser Ackie denna kvinna dyka upp, hon hade aldrig varit på Taste tidigare. De satt och pratade hela kvällen och delade djupa frågor om livet med varandra.  Hon hade med sig sin familj, två barn och hennes man. En av dessa bilder vi hade fått till oss var just en liten kille, ca tio år som hade ett skadat underben. Gud talade till Ackie mitt under deras samtal och påminde henne att denna pojke stämde in på beskrivningen av den skadade killen som vi hade fått till oss så det bara slog henne att fråga ifall han hade ont på något ställe.  OCH VAD TROR NI ATT POJKEN SVARADE????
-Självklart svarade han JAAAAA!!!! Wow! Gud är så god, han ser allt!
Mer i detalj får ni fråga om personligt hos Ackie. Men be gärna för att denna kille ska bli helad så de får möta Gud på allvar.

Sedan kom vi hem till Taste där vi bor och det var dags för Taste Friday. Det är ett evenemang som kollektivet Taste anordnar och bjuder in deras grannar att komma och äta massa mat och bara hänga och kanske börja höra om Gud för första gången i deras liv. Så det var runt 40-50 stycken som var här under kvällen, och detta gör kollektivet varje vecka. De är så grymma.  Kvällen bestod av pingis, jaga höns, dela språk och traditioner med besökarna till Taste Friday samt avslutades kvällen med en fin konsert om påsken.

Tack för att ni ber för oss! Guds frid med er!

Het graf is leeg, Jezus leeft!

Eet smakelijk

 

OOOH AA,

Emil, Oskar och Jacob

 

Hanna tare launa och njuter av livet i Holland.

 

På väg mot outreach!

 

Avslutande bild på El Concerto.