Eastertrips2017

Att betjäna människor på platsen och att i allt ära Gud

Tja, tja, bloggen, Elin och Levicia här!

Idag lämnade vi gästhuset klockan 07,00 ( well, 07,45) för att åka till ett kristet sjukhuset en timma norr ut. Dagens frukost blev efterlängtad falafel som vi åt i bilen på vägen dit. Väl på plats  fick vi chansen att följa våra ledord “Att betjäna människorna på plats och i allt ära Gud”, genom att hjälpa till praktiskt. Vi städade en skola, en buss med tandläkarmottagning, patientrum, toaletter och andra lokaler.

Josefin städar tandläkarbilen som 2 gånger i månaden åker ut till byar och ger gratis tandvård.

Teamet fick, på sjukhuset, en oväntad inbjudan till ett bröllop från en tjej vi träffade, inte varje dag det händer….:) Vi tjejer fick även socialisera oss med kvinnliga patienter som mer än gärna gjorde hennatatueringar och håruppsättningar på oss.

Sarah får sitt hår fixat av en bengalisk tjej på sjukhuset

Tjejerna fick hennatatueringar av de bengaliska kvinnorna på sjukhuset

Föräldrar, ni behöver inte oroa er, tatueringen går bort inom några dagar 😉

På eftermiddagen fick vi en rundtur på sjukhuset av två arbetare och vi fick även höra lite historia om sjukhuset. Patienterna som bor där har lungsjukdomar och sjukhuset har även en akutmottagning där de tar emot andra patienter. Det var väldigt intressant och inspirerande! När det var dags för hemfärd igen vid 16,30 mötes vi av en sandstorm. Vi lyckades komma hem säkert även om vi var något sandiga. Efter kvällsmat avslutade vi dagen med en andakt som innehåll lovsång, bön och vittnesbörd. Grymt avslut på en rolig dag.

DARUDE – SANDSTORM
Sand i ögonen och dromedarer i sikte

Nu är det bara några dagar kvar på denna fantastiska resa… Det går väldigt fort men vi har det VERKLIGEN bra så ni där hemma behöver inte oroa er, bara fortsätta be för oss 🙂 Hoppas ni har det lika bra som vi har det så ses vi om några dagar! (Blogginlägg kommer självklart imorgon också)

P.s Stort grattis till Anna som fyller 20 år idag! Vi överraskade henne med tårta och sång.

1 kommentar

  1. Det är så roligt att följa er här på bloggen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Eastertrips2017

Tema av Anders NorenUpp ↑