Den här dagen började tidigt med frukost och förberedelser inför den årliga vårfesten i Klubben för gamla och funktionshindrade från det statliga vårdboendet i Ciutelec. Tallrikar med glass, frukt och godis gjordes iordning, borden dukades och lokalen pyntades med ballonger.  Eftersom det här kan vara årets enda utflykt för de boende så kändes det extra viktigt att det blev en fin upplevelse.  Barnen välkomnade gästerna med såpbubblor och vi sjöng några sånger innan fikat serverades. Vi berättade påskens budskap och fortsatte med lekar, dans och spel. Allt var mycket uppskattat och vi hade väldigt roligt tillsammans!

På eftermiddagen fick vi hälsa på barnen och lärarna på After School. Projektet, som genomförs i samarbete med Erikshjälpen, ger barn från fattiga familjer, främst romerbarn, möjlighet att få gå i skolan genom hjälp med läxläsning, mat och hygien. Flera av barnen träffade vi igår också och vi förstod verkligen att det gör stor skillnad för de barn som får den här möjligheten. Just nu, men också i framtiden. Utbildning kan förhoppningsvis hjälpa dem ur fattigdom och utanförskap. After School ger verkligen hopp!

Vi avslutade dagen hos Vali som är organisationens ”President”. Efter ett besök på hennes mans fårfarm (alla i vårt gäng vill skaffa får nu!), bjöds vi på god mat (självklart lamm!), underbara friterade munkar och stor gästfrihet. Vali berättade sin livshistoria och hur Gud lett henne in i kampen för de svaga i samhället. Det rörde oss djupt. Gud är fantastisk!

 

”Färdtjänst” till vårfesten i Marghita

 

Festtallrikarna redo att serveras

”Jag går på livets väg” på rumänska fick gästerna att dansa

 

Ester och de andra barnen serverar

Madelene styrde uppskattad lek och dans

Gammal som ung gillade fallskärmen

Besök på en fårfarm vid foten av Padura Neagra

Ruth och Ulli-Gulli

Det här underbara gänget har glatt många denna vecka!