Ida X2 is coming in 3, 2 , 1

Vår andra dag i Albanien började med härlig frukost, strax där efter så träffade vi resterande parter av OM teamet som är på plats här i Lushnjë för bön & lovsång.

Dagens schema bestod utav att träffa och hänga med high school students och att städa kyrkan i Gorre. Gorre är en by med ca 200 hus som består utav en lång gata med sju kaffeställen. Det är ungefär det som finns att göra i Gorre, dricka kaffe. (Vilket vekar vara det viktigaste för Albaner i allmänhet.)

När vi väl kom fram till Gorre så gick vi till skolan där vi blev varmt bemötta utav ungdomarna som var väldigt ivriga att ta reda på vilka vi var och vart vi kom i från. Vi pratade med dom om allt möjligt men det viktigaste var att bjuda in dom till ungdomsmötena som hålls i kyrkan i Gorre. Vi var kvar hos ungdomarna ända tills deras lektioner började igen och då sa vi adjö och började gå tillbaka till kyrkan för vårt närmsta uppdrag, städa den assmutsiga kyrkan. Vi blev tilldelade olika uppgifter tex, klippa gräset, ta bort ogräset, städa toan/kyrksalen osv.
I vanliga fall så hade nog vi alla skrikit ALDRIG I LIVET MORSAN men nu kände vi stor glädje och kärlek till städningen av kyrkan eftersom vi vet att det betyder otroligt mycket för pastorsfamiljen som bor i en lägenhet över kyrkan. Vi alla är överens om att det var underbart att kunna betjäna människorna och allt i ära gud på platsen vi är på genom praktiskt arbete. Resultatet blev strålande och toaletterna (som vi två by the why städade) går nu att faktiskt använda utan att få kväljningar eller va rädd att få sällskap av ett gäng spindlar.

aja, i allmänhet har det varit fint väder och livet är på topp!!!

ha det bra!

// Ida & Ida IN ALBANIA living da la vida loca.