Nu börjar det kännas i alla våra kroppar att vi befinner oss söderut. Solen bränner rött i panna och nacke och den där kaffekoppen, läsken och tiden i skuggan på ett café känns välbehövlig för att ladda upp batterierna. Albanien fortsätter leverera!

Idag hade vi en förmiddag med evangelisation i byn Gorre. Vi gick på gatan (ja, då finns bara en med gata som har 200 hus) och hälsade på människor, delade ut frön med bibelord och fick i samband med det möjlighet att bjuda in till påskgudstjänst i kyrkan. Många här kallar sig kristna, med det innebär för dom bara att gå till kyrkan och tända ljus, ibland… typ vid påsk. Ungefär som hemma med andra ord. Det de inte har är den personliga tron och relation med Gud som vi är ivriga på att få berätta om!

Ryktet har börjat spridas att de där svenskarna är i byn och det dök upp mer än 40 barn och ungdomar till eftermiddagens möte där vi sjöng lovsång på albanska och delade våra vittnesbörd. Efter det fick vi lära albanerna ”Fruktsallad” (den avancerade varianten med flytt) vilket var mycket uppskattat och bidrog till många skratt! Vi lekte också utomhus och fick chans att damma av ett gäng gamla klassiker som till exempel ”Under hökens vingar kom” men också prata med barnen och ungdomarna och bjuda på Ahlgrens bilar. Det var en härlig eftermiddag!

Väl hemma åt vi ett fantastiskt mål mat (vi har världens bästa cooking lady som fixar supergod mat till oss). När vi ändå snackar mat, vår cooking lady fixade sjukt goda Byrek till lunch. Det är typ som wienerbröd, fylld med ost – yumyum!

En av de många personer som bor i Gorre, som vi fick dela ut frön till.

Vi kallar honom för ”get-mannen”. Väldigt glad och tacksam för frön. Han brukar även besöka kyrkan regelbundet.

Några av ungdomarna som kom till kvällsmötet. Här spelar vi under hökens vingar!