Eastertrips2017

Att betjäna människor på platsen och att i allt ära Gud

Stressa, stressa, stressa!

Efesierbrevet 4:3

”Se till att leva i frid med varandra, så att ni kan behålla den enhet som Guds ande har gett er”

Detta var dagens bibelord till hela gruppen och den har fått betyda mycket och vara viktig under dagen. Dagen har varit stressig och tröttsam från starten till eftermiddagen. Morgonen började med frukost där Evelina berättade sitt vittnesbörd. På morgonsamlingen delade Kristina ur filipperbrevet och Acki delade en historia ifrån Libanon som passade bra till texten. Det är lätt att komma ifrån ämnet och prata om andra saker med en grupp som våran men det gör kanske inget, det viktigaste är att vi delar tron tillsammans. Såklart också betjäna människorna på platsen och i allt ära Gud.

Efter en mysig morgon samling satte stressen igång på riktig, en snabb shh time och sedan var vi igång med att planera vad vi skulle göra med barnen i skolan. Vi behövde gå igenom schemat som berättade vad vi faktiskt skulle göra där och sedan öva drama och pyssla rekvisita till lekar och drama. Vi skulle agera till tre olika drama till tre olika bibelberättelser som skulle läsas på Holländska dvs en riktig utmaning. På knapp tid skulle vi inte bara öva drama utan också pyssla fram fiskar, ett gigantiskt pussel och fiskespön. Stressigt men kul var det. När det nästan var tid att åka gjordes också snabbt våra lunch mackor och flera lager kläder klädde vi snabbt på oss. Tio i tolv satt vi i bilarna och var på väg. Det var ett mirakel att vi hann, tack Gud.

 

När vi kom fram gick vi igenom en smal väg mellan två hus och snart bräde sig en stor och gammal skola ut sig. Innanför fönsterna väntade 160 barn, i påsarna låg vår rekvisita och i kroppen fanns stressen och nervositeten. Hur skulle detta gå? Skulle vi veta när vi skulle agera och skulle barnen tycka att det var kul? Vi träffade volontärerna från Dock3b, en kristen organisation som försöker nå ut till barn och ungdomar sport och lekar. De var i vårat fall de som skulle läsa våra holländska bibel berättelser så vi slapp det i alla fall, puh. Snabb övning innan flera grupper med barn på rullande band kom till våra stationer. Det var stressigt men kul. Barnens genuina intresse och glada miner gjorde att man glömde bort stressen och tjänade glatt istället. Det var mer än 10 grupper, vi tappade räkningen efter att 5 gånger låssat att det var storm på vår båt Antonia, barnen var mellan 5 och 12. Men att tjäna är kul speciellt när det gäller barn eftersom att man i det fallet direkt får en glad och söt rektion tillbaka. Här kommer lite bilder ifrån skolan och våra stationer.

Fiskegruppen luktar i armhålorna, svettigt…

Glada flickor och pojke när de fångar fisk.

Acki och Issa glada över fiskarna medans Jacob försöker vara frän inför kidzen.

Vi som skriver blogginlägget idag.

Emil går in i rollen som blind man.

Skådespelarna till berättelsen om Jesus och den blinde mannen.

Ingen kommentar.

Asså jag vet verkligen inte.

Det svenska teamet där bak, det holländska teamet där fram. OBS. notera den snygga killen som sitter framför Hanna. Han är snygg, gillar barn OCH är kristen! Vad mer kan man fråga efter?? 10/10 om ni frågar oss. Mamma, vad säger du om honom?

När vi kommit hem ifrån skolan och alla glada 160 barn var vi utmatade. Vi var trötta i både kroppen och huvudet. För de flesta tjejerna var håret fyllt med fett så dusch var något som var efter frågat. De första två hoppade in i duscharna en där uppe och en där nere medan några andra pratade och två stycken följde med för att köpa in matvaror till middagen. När det var tur för de andra tre flickorna att duscha bort fett och smuts så ändrades snabbt planerna och det var istället dags för vittnesbörd. Det var bara att styra om stegen men det är sånt som kan hända på plaskresor. Hanna delade och resterande bad för henne och sedan var det Kristinas tur. Men mitt uppe i Kristinas intressante berättelse om hennes flytt till Italien hördes en knackningen på dörren, en knackning som betydde mat. Stegen styrdes nu mot maten som Nelka så snällt lagat till oss. Det var en indonesisk maträtt som hade holländariserats, majoriteten av teamet ÄLSKADE maten medan en flicka tyckte att den var lite för stark men som tur var fanns det många räkchips. Men mitt i måltiden skulle en kinesisk bönegrupp be i rummet som vi åt i och stegen fick vi styra till vårt allrum. Där serverades det ( som alltid här i Holland) efterrätt. Efter maten så sjöng vi lovsång med några från kollektivet och en pratig Timon delade sitt vittnesbörd och vi bad SÅKLART för honom. Dagen avslutades med bön för kristena som vi inte hunnit med innan. Nu sitter vi här trötta och på humör för att sova. Stackars Elin som dator tillhör sitter uppe och väntar, så nu ska vi sluta.

 

Men dagen har varit stressig och full med mycket aktiviteter men den har också varit SÅ kul. Har ni som sitter där lugnt hemma i Zweden prövat att ha en sån här stressig och rolig dag? Annars kolla upp vart man kan och GÖR DET och GÖR DET, GÖR DET, GÖR DET. Även om man är trött nu vid kvällskvisten ångrar man inte för en sekund att man gjorde det. Ta chansen och även där hemma ” Betjäna människorna på platsen och i allt ära Gud”. Gå ett extra steg för någon idag. Guds frid till er alla.

Den UNDERBART goda maten!!

1 kommentar

  1. Ja, vad mer kan man begära? Kör! 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Eastertrips2017

Tema av Anders NorenUpp ↑