Tjo alla fans, Sofia och Robin här!

Den här dagen (onsdag) har verkligen varit helt fantastisk, Jordanien levererar!

Efter en natt med mer än fem timmars sömn (PRAISE!!!), frukost med färskt, varmt bröd och ett jättefint morgonmöte begav vi oss mot universitet i Amman. Igår var vi på universitetet i Irbid där vi verkligen blev behandlade som vandrande sevärdheter men universitet här i Amman är mer internationellt och vi var inte längre lika exotiska. Det gav oss jättefina möjligheter till samtal och interaktion med studenterna utan att vi för den delen behövde gå med solglasögon och blicken i backen för att fly rop och blickar.

Ett vackert träd mitt på Campus

Killarnas grupp fick en riktigt vild men rolig förmiddag med ett trettiotal studenter som flockades runt dem och beundrade dem så för deras del fanns kändisstämningen från gårdagen kvar. Vi andra fick däremot en aningen lugnare förmiddag, vi fick fina möjligheter till samtal, bön, förkunnelse och vittnesbörd – tänk vilken grej att få sprida så mycket ljus och kärlek till dessa studenter som många knappt fått höra om Gud. Vi får verkligen lysa av hans kärlek här!

Något vi verkligen slogs av idag är hur oerhört öppna människor är här jämfört med i Sverige. Så fort man frågar någon om något, vad som helst egentligen, gör de allt för att hjälpa till på allra, allra bästa sätt. En student visade min grupp vägen till toaletterna och efter det satte vi oss på gräset utanför en av byggnaderna och också där fick vi direkt kontakt med kvinnor som öppnade upp sig och berättade om sina drömmar, visioner och intressen. Två av dem erbjöd sig att guida oss runt på detta enorma universitet, de offrade halva sin dag för oss utan knappt veta vilka vi är! (Skulle det hända i Sverige? Nej.) De uppmuntrade oss, tog reda på oss och gav så enormt mycket av sig själva, jag känner bara att vi har så mycket att lära från dem och deras inställning, tänk vad långt man kommer på öppenhet och vänlighet!!

Under eftermiddagen besökte vi m-arbetare som driver ”The Bubble” uppe på taket till ett av Ammans finaste hotell. Bubblan är ett växthus som det odlas sallad i. I detta växthus finns, förutom stora väggar med hål där salladen växer i, även tunnor fyllda med fiskar vars avföring används som gödsel till salladen. Detta gör att odlingsprocessen varken kräver vatten eller jord vilket verkligen är makalöst bra, speciellt i ett ökenland som Jordanien. Bubblan väcker även stor uppmärksamhet vilket ger m-arbetarna möjlighet att dela med sig av evangeliet samtidigt som de får syssla med odlingen, något de verkligen brinner för! Detta berättade de mer om när vi senare blev hembjudna till dem på fantastiskt god mat. Vi fick även äran att lyssna till och uppmuntras av deras vittnesbörd.

The Bubble

Vid the Bubbles odlingsväggar

Vi bilade tillbaka till basen (det låter inte så dramatiskt men tänk att varje minuts bilresa innebär minst en smärre nära döden-upplevelse) där ytterligare ett par m-arbetare som varit i Mellanöstern en väldigt lång tid delade med sig av sina erfarenheter av evangelisation i Mellanöstern med allt vad det innebär. Vi blev väldigt inspirerade och utmanade av dessa fina, hängivna och målmedvetna människor som vi välsignade och bad för innan vi avslutade vår dag med egna vittnesbörd och ännu mer bön.

Vi är SÅ tacksamma för allt vi får uppleva och se Gud göra i oss, människorna på plats och i Jordanien. Gud förser oss med allt vi behöver för att må bra och för att kunna få ut så mycket som möjligt av vår tid här. Tusen TACK för ert stöd!