Denna morgon vaknade vi av grannen som plöjde sin gräsmatta med sin traktor. Efter en mycket uppskattad frukost (vi fick müsli, till mångas förtjusning!) fick vi denna gång på egen hand ta oss till OMkontoret. Därifrån fick vi åka spårvagn á la 1940. Inte mycket har ändrats sedan dess och vid för hög hastighet spårar det ur men som tur var gjorde inte våran vagn det! På spårvagnen fick vi lära oss vett och etikett, stiger det på en äldre så lämnar man sin plats till denne. Även barn som går på lämnar man plats åt  (till och med de äldre!).

 

Framme i Sarajevo brände vi bort gårdagens pizza genom att bestiga ett av bergen som omger staden för att ta oss upp till en av de gamla fästningarna med utsikt över hela staden. Där fick vi utpekat för oss olika viktiga delar av staden och bad för Sarajevo och dess invånare. Vi hade även en lovsångsstund på både engelska och svenska. Det sista vi gjorde innan vi påbörjade vandringen ner till lunchen var att lyssna in Gud inför våran treasure hunt!

 

Dagens lunch bestod av den Bosniska maträtten ”Ćevapi”! Detta uppskattades av alla i teamet förutom Arvid som inte äter bröd… Efter vi fyllt våra magar med kött, bröd och fett så gav vi oss ut i gamla delarna av Sarajevo och letade efter saker och personer i vår treasure hunt. Vi fick även tillfälle att smaka traditionellt kaffe, traditionella kakor och glass. Vi fick även uppleva ett ordentligt åskväder och massa regn!

 

På kvällen kollade vi på filmen ”Shot through the heart” (1998) som gav oss ännu mer förståelse för vad människorna här har gått igenom. Den satte många spår i oss och väckte nya tankar om krig, hur liv kan ändras så drastiskt och hur man kan gå från vänner till fiender över en natt.

 

I morgon är det farmen som gäller och att bli ännu mer farming coloured!

Dagens konversation:
Elias: Vi har bränt igenom 5 toarullar på 2 dagar
(alla kollar på Arvid)
Arvid: Amen, vaddå. Ni har ju björnat lika många gånger som jag!
David: Aa, alla andra tillsammans ja. 

 

Påväg till Sarajevo

 

Den cirkulerande skalbaggen stal uppmärksamheten för en stund

 

Bön för staden och förberedelser inför dagens treasure hunt

 

”God of this city” – en stund av tillbedjan

 

Hungriga går vi mot Ćevapi-resturangen

 

Traditionell bosnisk mat. En ny upplevelse för alla!

 

Påväg ut för eftermiddagens treasure hunt i gamla delen av Sarajevo

 

Vi hörs!
/ Elias & Eveline