Idag har vi burit massor med bråte, vi fyllde hela två hissar! Vi var nämligen hos en äldre man i vårt kvarter och hjälpte honom att rensa hans balkong. Både plast och tavlor som den holländska vinden fick tag i jagades flitigt (det blåser MYCKET här) och det som fortfarande kunde användas fraktades med bil till Taste.
Vi fick även höra hur denne snubbe kom till tro vilket var en väldigt stark berättelse. När hans fru tvingades flytta ifrån honom på grund av sjukdom blev hans liv tungt och han ville inte leva längre. När han väl stod på balkongen på den fjortonde våningen beredd att hoppa ner stoppade Gud honom. Detta var deras första möte och även det som är anledningen till att han lever idag. Efter allt släpande av bråte fick vi verkligen se hur en människa kan bli så tacksam över en så enkel tjänst från oss. Detta är verkligen att få betjäna människor på platsen och i allt ära Gud! HUR BRA?!

Lunchen spenderades i tre olika grupper hos tre olika värdinnor av olika karaktär. Vissa fick djupare samtal medan andra fick en mer kaosartad måltid, exempelvis genom mjölkspilning på grund av ett barn i ett av våra knän. Byxorna blev fint målade av mjölken och på tal om målningar var en annan lunch fylld av häftiga förklaringar av egengjorda konstverk. Kvinnan med konstverken bodde på 17:e våningen, fattar ni hur högt upp det är?! Utsikten var en upplevelse i sig.

Bilden visar en del av den fina utsikten. Fun fact: eftersom Holland är så platt ser man väääldigt långt!

Eftermiddagen spenderades i två grupper på ett ”Youth Center” där vi fick umgås med tjejer och killar som kom dit. Vi alla spelade fotboll, FIFA (en latare typ av fotboll för dig som inte vet vad det är), lyssnade på musik. Några dansade, andra målade naglarna och Acki fick en riktig make-over med både smink och disconaglar. Vi fick slutligen även be för de vuxna ledarna där Gud tydligt kom med uppmuntran kring att fortsätta med ungdomsgården.

 

Bild från ungdomsgården vi besökte! (den visar två sidor av Nellie)

På kvällen åkte vi till en by där vi tillsammans med en annan grupp annordnande aktiviteter för barn och ungdomar. Det innehöll bland annat reklampromenad (för liknande event) och fotboll! I slutet fick vi även be för dem och välsigna deras arbete.

Blessings!

Isabelle och Evelina