De orangea kepsarna leder oss, en längst fram och en där bak

Efter en snabb och effektiv morgon gick vi en promenad till tågstationen i Delft för att åka till Amsterdam, självklart ledde vi gruppen dit med hjälp av våra orangea kepsar som riktmärke att följa för de andra.

I Amsterdam fick vi en guidad tur av en otroligt gammal dam i ca 6 timmar, hon var verkligen så gammal. Kanske den äldsta damen vi någonsin mött. Men ändå så pigg och snabb på benen. Hon måste varit runt 350 år för hon hade väldigt bra koll på Amsterdams historia från 1600-talet. Vi kanske har sett varenda kanal som må finnes i denna stada. Det finns väldigt många mörka sidor med Amsterdam men denna rappa dam ville verkligen visa oss de ljusa sidorna också.

Vi gick runt och sen efter det blev det lunch på ”Shelter” som är ett hostel för unga människor. En organisation som vill dela evangeliet för ”backpackers” i Amsterdam genom sin gästvillighet och olika bibelstudier som de organiserade för de boende. De verkar riktigt chill och var duktiga på att dela ordet på naturligt sätt för främmande människor. För den villiga finns möjlighet till volontärjobb på Shelter, för mer info kontakta någon av oss.

 

En av alla kanaler, denna  i solnedgången

 

Men lunchen i magen knallade gägnet med orangea kepsarna som ledsagare vidare. Nu blev vi än mer fundersamma över den äldre damens ålder, plötsligt började hon berätta historier från 1400-talet och kanske är hon 600 år? Vem vet? Men fort gick det på hennes promenader, helt plötsligt var hon borta sen fick vi springa ikapp henne. Men duktig var hon.

Härbärget Shelter hade även ett  hostel inne i Red-Light-District som vi raskade vidare mot. Ett område där det lagligt försiggår prostitution och droger. På vägen  till lokalen så möttes vi av mörkret från Amsterdams baksidor som kom att förändra gruppen och troligtvis föralltid… Mitt bland allt detta mörker var det ändå fint att få höra om härbärgets arbete för att förbättra situationen. Ute på gatorna bad vi alla för situationen som är och för att en förändring ska få ske. Vi besökte ett litet kapell mitt inne i distriktet där vi också satt och lyssnade på damen och deras arbete, men även stund för bön såklart. Det behövs för denna del av Amsterdam. Vi skulle också vilja uppmana er läsare till att be för situationen där och all den hemska människohandel som sker. Be även för oss som team som var med och fick se allt detta hemska, att vi ska få tröst i våra tankar för det vi såg men också för de utsatta, att de ska veta att de är älskade.

Ett stort tack till alla er som ber för oss!
Fortsätt gärna med det, vi älskar er!

/Orangea kepsarna och krullet

Vårt team. Emil tare launa.