Eastertrips2017

Att betjäna människor på platsen och att i allt ära Gud

Vi gick där Jesus gick

Hallå vänner!

Anna och Hanna här.

Idag (tisdag) har vi haft en lika fullspäckad dag som alltid när man befinner sig på påskresa. Majoriteten av oss vaknade till en inte så härlig morgonsång – böneropen. Orken sinade och flera i gänget var totalt slut imorse, men vi började dagen med en kort bön och den höll hela dagen.

Innan vi gav oss iväg till staden Irbid hade vi morgonsamling för att lyssna in Gud. Bilderna från Gud flödade över och gav oss verkligen hopp för dagen.

Upp och iväg i timmar av bilfärd (för några av oss som hamnade fel med en bil utan air condition + en passagerare för mycket – Guds levande fick agera air condition för att leda oss fram). I irbid hängde vi på universitetet och upplevde hur det var att få vara kändis för en dag. The paparazzis where all over the place!

För många personer i bilen är standard, det må vara trångt men vi hade roligt ändå!

Vi fick härliga samtal med tjejer som pluggar engelska. De var väldigt nyfikna på oss och varför i all sin dar ett gäng blekfisar hade hittat till ett arabuniversitet. På grund av alla kameror undrade vi också det till och från, MEN roligt var det!

Lunchen serverades på golvet, där the chicken instead where all over the place och vi fick skapa en crime scene för att mätta våra magar.

I runda slängar 25kg mat.
Vi åt upp kanske 10kg, och killarna var MÄTTA! GOTT!

Fyllda med ny energi åkte vi sedan till berget där Jesus drev ut demoner. Där kunde vi även se genesarets sjö som Jesus gick på vattnet på (vi testade inte).

Vi testade däremot på att sjunga lovsång ungefär 50 cm från ett gäng småkillar med mobilkamerorna redo i högsta hugg. Vi sjöng låten “för den här världens skull” och med den fantastiska utsikten var det bland det mäktigaste vi någonsin upplevt. När vi hade kommit ut ur vår lovsångseufori märkte vi att skaran nu ökat en aning.. Så vi körde en till när vi ändå var igång.

Utsikt över Palestina, Genesarets sjö och Syrien. Vi gick där Jesus gick: Matthew 8:28-32

Vi vill också tacka för alla böner från er där hemma, för den helige anden har verkat påtagligt idag. Vi har alla haft glädjen och energin nära till hands trots att tröttheten velat attackera oss. Det var även otroligt mäktigt att se Syrien, Israel, Jordanien och Libanon från en och samma plats och dessutom veta att enigheten som bibeln talar om verkligen existerar. Vi upplevde att sanningen om att alla nationer och alla folk av alla stammar en dag kommer stå där och lovsjunga med oss!

1 kommentar

  1. Magnus Alphonce

    12 april, 2017 at 13:37

    Oj oj oj oj… där blev t.o.m. den erfarne m-arbetaren rejält rörd! Så coolt att ni är där, där där Jesus gick. Nu är han där igen, genom er!

    Magnus Rune Harry Lars av Örebro, aka Abu Yunus (egentligen Abu Nasr, men man kan ju ändra lite när man är svenne…)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2020 Eastertrips2017

Tema av Anders NorenUpp ↑