Dagen började med en samling på förmiddagen med ett 15-tal ungdomar från Dagcentret. De har alla olika grader av funktionshinder. Vi använde en ”fallskärm” och började med att lovsjunga tillsammans, de på rumänska och vi nynnade med eller sjöng på svenska. Så starkt! Sen lekte vi lekar ihop. Många kramar och leenden blev det. Alicia 10 år sa ”Det här kändes så fint och det kändes som att jag fick så många nya vänner så fort.” Vi var nog alla varma i hjärtat när vi skiljdes åt.

På eftermiddagen var det fullt ös med förberedelser inför kvällens grillkväll med ungdomarna som bor på stödboendet Brandusa. De äldre ungdomarna/unga vuxna som bor i egna lägenheter i stan var också inbjudna. Barnen bakade muffins och vi vuxna fixade hamburgare och tillbehör.

Kvällen bjöd på sol och värme och blommande fruktträd. Vi dukade upp och startade kalaset. ”Varför gör ni det här för oss?” undrade någon. Ja, vad svarar man på det? Men att med god mat och roliga lekar bara få visa Guds kärlek för de här ungdomarna som haft en så svår start i livet  kändes fantastiskt fint. Och Jesus gillar ju dessutom också när det är fest!

Vi avslutade med andakt, precis när solen gick ner. Sofia delade ett vittnesbörd om Guds omsorg och det fångade verkligen ungdomarna. Glada och trötta åkte vi sedan hem till volontärshuset.

 

Lovsång och ”fallskärm” med ungdomar från Dagcentret

Tunnelboll var uppskattat

 

Muffinsbak i volontärshuset inför grillkvällen

 

Grillmästaren David fixar burgarna

Grillfest med ungdomarna på stödboendet Brandusa

Fullt ös i lekarna

Drama

Sofia delar sitt vittnesbörd