Eastertrips2017

Att betjäna människor på platsen och att i allt ära Gud

Gud som haver barnen och Zlatan kär

Efter en skön och sval natt i OM-centret vaknade vi upp till ljudet av hundar och tuppar. Whitney, som är en av missionärerna på plats, fixade nybakat bröd och jordgubbar till frukost. En god morgon helt enkelt.

Vi började dagen med att dela tankar tankar från Filipperbrevet och fick en stund i tillbedjan och lovsång. Därefter fick vi möta alla som arbetar här och vi fick en genomgång för veckans schema, vi konstaterar att vi är i goda händer och bland vänner i Gud!

Vi gick en sväng på stan i Lushnjë och där vi fick ta del av den viktiga kaffekulturen som finns i Albanien. Fyra spänn, asså fyra spänn kostar en kaffe! Det är alltså typ inget. Husen är färgglada och människor är väldigt vänliga och pratsamma. Jenny fick se en kvinna med käpp som såg trött och besvärad ut. Tillsammans med Shpresa, från OM-teamet, fick hon be för kvinnan, som efteråt kändes bättre och piggare. Wow!

På eftermiddagen bagav vi oss till kyrkan i Gorre, där pastor Ermal med familj jobbar. I vanlig ordning så mötte vi Albaner som backar på motorvägen och vill racea rödljus… Anyway, det är Ermals familj, kyrka och arbete i Gorre som vi kommer att vara del av under veckan. Det känns extra viktigt i och med att alla deras tre barn är sjuka just nu. Be för dem!

Vi fick vara med och hålla i ett möte för ungdomarna i Gorre. Ungdomarna var till en början väldigt blyga men allt lättades genom lite lekar på gården, Samuraj funkar även i Albanien. När fotbollssnacket drog igång var det svårt att få tyst på dem. Den där Zlatan är typ det kidsen vet om Sverige, heja Zlatan, du har förberett för oss!

Något som vi tar med oss från idag är att Gud är densamme i alla länder. Vi kan oberoende av språk, kultur och bakgrund dela vår tro i bön och lovsång. Känslan av att vi är en familj är stark!

Ikväll fick vi avsluta vår ”sharing time” med ett starkt vittnesbörd från Whitney som berörde oss alla. Vi lyfte också fram alla i teamets high, low och god-thing — det som varit bäst, mindre bra och något som vi upplevt Gud göra under dagen.

God natt!

Här blir vi introducerade till den Albanska kaffekulturen

Kärlek från Albanienteamet

OM-teamet som tar hand om oss på bästa sätt!

Morgonskutt!

1 kommentar

1. Ann-Maeie Askenteg

13 april, 2017 at 22:44