Turista med Gud

Merhaba!

Detta inlägg är skulle egentligen skrivits igår men på grund av trötthet kommer det istället upp idag. Så läs alltså allting i igår-form.

Idag var vår ”turist-dag” och en svensk arbetare var vår guide. Istanbul är en stad full av historia och arbetaren är en man full av kunskap om denna historia. Ofta under vår promenad stannade vi för att stenarna, byggnaderna, tulpanträdgården, moskéerna och kyrkorna vi gick förbi hade någon intressant historia arbetaren ville dela med oss. Gång på gång imponerades jag över hur han lyckats proppa in så mycket information i hans huvud.

Trots att vi ”endast var turister idag” lämnade vi inte Gud utanför. Blå Moskén är en stor moské här i Istanbul, och dit gick vi in och ställde oss att be för alla som kommer dit. Det kändes lite sneaky att gå in i en religiös byggnad men be till en annan Gud, samtidigt som det kändes väldigt rätt.

Vi mötte upp en av arbetarens turkiska vänner som tog med oss upp på ett tak där vi hade utsikt över Istanbul. Han var inte helt säker på vägen dit men vi litade på honom ändå, tills vi kom fram till ett ganska bortglömt, mörkt och dammigt ställe av gamla hantverkarboder. Då utbrast Elin att ”jag går inte in här”. Men vi var faktiskt på helt rätt väg och upp på ett tak med vacker utsikt kom vi. Och wow vilken syn, Istanbul är verkligen en fin stad.

Dagens sista stopp var hemma hos arbetaren och hans familj. De bjöd oss på mat, berättade om vad de gör här, hur de ser på flytten tillbaka till Sverige och annat vi undrade över. Jag tycker det är så intressant att höra andra människors historia. Det blir liksom så tydligt att Gud är en personlig gud som möter oss på olika sätt, kallar oss på olika sätt och har egna relationer med oss. Jag själv är lite inne på att arbeta som m-are någon gång i livet vilket gör det extra intressant att höra på vilka olika sätt man kan göra det på. Det finns inget svart på vitt hur alla m-are arbetar och det gillar jag, men för en tjej med beslutsångest underlättar ju inte alla möjligheter när valet ska tas.

Drygt halva veckan har gått och jag är så tacksam för alla upplevelser, människor vi mött och andra erfarenheter jag tar med mig från veckan. Tack för all bön!
/Sara

SSC_0933 SSC_0934 SSC_0936 SSC_0938 SSC_0939SSC_0930SSC_0928SSC_0941 SSC_0942 SSC_0943SSC_0929


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/ryttarga/public_html/eastertrips2016/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 reaktion på “Turista med Gud”

  1. Jättebra skrivet! Jag blir avundsjuk på att ni fick så bra personlig guidning i Istanbul. Och ja, m-arbete kan verkligen se olika ut. Det är inte vad man gör utan vem man är som avgör. Du är/blir en kanonemmare :)

  2. Haha! Tack Sara för ett så fint skrivet inlägg.
    Jag kan även tillägga för er andra att jag trodde att de försökte lura oss på något sätt, typ låsa in oss där…! Och nej sånt händer inte bara på filmer.
    Jag menar, varför skulle vi lita på en arberates nya väns vän som vi aldrig hört talats om och som bad om våra pengar precis innan han öppnade en stor fet gammal dammig tung dörr. Men som du sa, vi litade på att Gud var med oss.

    KRAM!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *