De ä chill azz eller Gud i alla tempon

Idag fick vi sovmorgon! Rab’e şükürler olsun!

Idag fick vi en riktigt lugn förmorgon. Vi började som vanligt med frukost och gemensam morgonandakt. Därefter fick vi obligatorisk tid att spendera ensamma med Gud. Helt okej med mig. Sen bad teamet för mig! Vi sköt på det igår för att det blev för sent då. Men det var helt fantastiskt! Gud talade och verkade och jag fick bl.a flera välbehövda bekräftelser, påminnelser och uppmuntranden!

Sen åt vi mat! Tavuk şiş (kyklingspett) för mig och diverse husmanskost för resten. Alla förutom en drack någon form av Cola (Zero och Standard). Sedan gick vi förbi där vi bor för att hämta godis till kvällen. Därefter bar det av med färjan till Europa igen, folk sov, jag drack te. Under hela förmiddagen var typ alla i sin egna bubbla, men tillsammans! Lite vilsammare stämning sådär.

När vi kom fram till kyrkan vi tidigare hängt i, fick vi bl.a lite snabbkurs i att prata med främlingar. Vartefter vi gjorde precis det! Vi gick till en enorm park och delade upp oss i par. Vår uppgift var att ”prata med en ny vän”. Mackan och jag gick ihop och först spenderade vi nästan tre-kvart på att utforska parken och hitta glass, men det var väl för kallt (trots att vi gick i T-shirt) för det för det fanns ingen glass.  Vi köpte dock varsinn (dyr!) kaffe och jag en gözleme (googla det). När vi äntligen fick det och hade betalat satte vi oss på en bänk bredvid en turkisk kille med hund.

Han var arton, just nu i ett sabbatsår och otroligt duktig på engelska (och enligt honom ännu bättre på spanska och franska). Liberal, älskar bacon (oreligiös), och inte ett stort fan av matte. Sen var det dags att träffa resten av gruppen och äta igen. Vi åt och snackade om vad vi hade gjort i parken. Sedan skyndade vi oss tillbaka till kyrkan för att ha typ en andakt, men när vi kom fram (typ en minut sena) hade de inte ens öppnat lokalen. Tio minuter senare började vi; lovsång, lyssnande på ett otroligt vittnesbörd av Sara och bad för alla möjliga böneämnen folk hade. Efter mingel och Hej Då:n bar vi av med färjan tillbaka till Asien då vi bad för Sara och åt fruktsallad!

Med den smaken i munnen tackar jag för mig och går och lägger mig nu(ish). Tidigt imorrn.
//Victor

 

SSC_0946SSC_0945 SSC_0944


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/ryttarga/public_html/eastertrips2016/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

En reaktion på “De ä chill azz eller Gud i alla tempon”

  1. Oğlum! Senden gurur duyuyorum! Türkiye yemeklerini özlediğin belli…
    Som alltid gott att höra om era bravader!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *