The Door Of Hope

Dobro utro! Eller god morgon som ni känner till det.

Dag fyra i Sarajevo!

På morgonsamlingen kände vi oss väldigt arbetade tack vare gårdagens aktiviteter o bus! Vi var ändå taggade på dagens utmaningar! Det var mycket bra lovsång imorse. Sam och resten i lovsångsteamet är grymma på att leda oss i lovsång! Vi lyssnade sedan in Gud och läste den fantastiska Effesierbrevet! Det kändes riktigt Nice.
Dagens program var att dela med sig av Jesus till invånarna i downtown Sarajevo, för att sedan på eftermiddagen Åka till ett drogmissbrukcenter för att hjälpa till praktiskt.
Vi gick mot spårvagnen som går på Europas första spårvägräls!

IMG_411629.03.2016_001

Det var en fantastisk upplevelse eftersom vi åkte hela vägen på ”sniper-streat”. Där såg vi enorma skillnader på gamla krigsskadade Sarajevo och de nya, mer moderna som hade skyskrapor högre än svenska älgar.
När vi va framme i downtown fick vi en utmaning att vi skulle i grupper av 3-4 använda en enkät för att lära känna lokalbefolkningen och få möjlighet att dela med oss vägen till Gud.

IMG_415529.03.2016
Responsen var bra. Folk va trevliga även om de inte alltid kunde/ville prata. Demt vi fråga de var
1. Var är ni ifrån? Sarajevo eller någon annan stans?
2. Om ni skulle kunna välja, skulle ni bo/jobba i Bosnien eller i ett annat land? Varför?
3. Om Gud existerar och du fick möta honom, vad skulle du isåfall fråga Honom?Många skulle vilja utomlands pga av situationen i landen och de ekonomiska svårigheterna. Det är mycket arbetslöshet här, speciellt bland unga.
På sista frågan fick vi många olika svar, men vi fick otroligt bra konversationer! Folk undrade mest ”varför” med meningen tex varför finns det krig o svält etc. Andra undra om man räckte till för Gud? Det var som sagt en djupgående fråga för många. Efteråt åkte vi samma tåg hem och åt en fantastisk lunch gjord av en amerikansk M-arbetare. Maten har varit en höjdpunkt för många denna vecka. Hon är en välsignelse för oss
På eftermiddagen anlände vi till utkanten av en liten stad där det fanns ett drogrehabcenter.

IMG_422029.03.2016

IMG_423829.03.2016

 

Där jobbade vi praktiskt vilket kändes härligt tack vare solen och utmärkta arbetsmoralen. Många uppmuntrande låtar sjöngs, men inte minst dan otroliga utsikten hjälpte till mycket. Snöklädda berg och dalar kryllande med små hus och natur.
Efter den otroligt ursäkta klassiska schweiziska måltiden fick vi lyssna på den bosniska rehabansvariges vittnesbörd och hans berättelse om hur Gud gav honom visionen att starta detta center!
Dagen avslutades med två vittnesbörder av teammedlemmar! Produktiv och givande dag helt enkelt!

IMG_425229.03.2016

Vad vi har lärt av dagen:
Människor i detta behöver då uppleva hopp, förlåtelse och tillit till varandra från Gud efter alla år av fattigdom och krig
Gud kan verkligen förändra liv helt och hållet, vända en narkotika och heroinmissbrukares beroende till att driva ett center där han hjälper dem som var i hans sitts.
Det är otroligt uppmuntrande och inspirerande för oss att lyssna och vittna till detta. Denna är så extremt givande och givande.

Ackie, Levicia och Jonathan


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/ryttarga/public_html/eastertrips2016/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

6 reaktion på “The Door Of Hope”

  1. Alltså, det är SÅ spännande att följa er hemifrån. Ni är med om såna äventyr! Fortsätt att lyssna in och GÅ de här sista dagarna också. Vi ber & hejar på er!

  2. Jag blir glad när jag får läsa om vad ni får vara med om. Tacksam för möjligheten ni får att tjäna människorna i Sarajevo och i allt tjäna Gud.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *