En heldag på asiatiska sidan

Idag är första dagen vi inte åkt mellan två världsdelar. Men tänk att Gud är lika verksam på båda sidor av sundet! Vi hade en förmiddag med en av arbetarna här som berättade om hur man förblir i Gud, vare sig man arbetar för Gud i Turkiet eller är hemma.

Vi åt Dürüm till lunch, en 70 cm lång kycklingrulle (dock utan pommes), innan vi gick till en av dagens höjdpunkter; bön- o lovsångsmöte. På femte våningen i en byggnad vid färjeterminalen, med panoramafönster ut mot havet och europeiska sidan, hade vi först en timmes ”egen lovsång” som jag o Abby ledde och sen två timmar lovsång ihop med ett team från en lärjungaskola som på lördag skickas ut i olika delar av världen. Häftigt och karismatiskt är nog orden som bäst beskriver. Det kan jag behöva som är svensk och van vid ”lagom”. Det är också nyttigt och skönt att ta tid och be och upphöja Gud lite längre än på t ex en morgonandakt!

Vi gick på eftermiddagen till ett annat hus i området där vi bor för att möta andra internationella arbetare och höra deras stories om hur de hamnade i Turkiet. Uppmuntrande stund och coolt att höra hur Gud kallar människor med olika bakgrund, från olika länder och språk, men med samma längtan: Att älska turkar och en önskan om att turkarna ska få inse att de är älskade av den levande Guden!

Nåd och frid
Marcus

SSC_0495 SSC_0496 SSC_0498 SSC_0499 SSC_0500 SSC_0503


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home3/ryttarga/public_html/eastertrips2016/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

En reaktion på “En heldag på asiatiska sidan”

  1. Gött! (Fast säg inte det till turkarna.) Rätt åt er att ni får möta Gud och människor som sagt ja till kallelsen… :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *