Från Tutankhamon till kubb

Youm ittanain, måndag och dag fyra för oss i Egyptenteamet. Morgonrutinerna ser olika ut beroende på programmet för dagen. Idag har vi fått tid för morgonsamling med lovsång, två teamdeltagare delade det de fått från vårens läsning av 1 Korintierbrevet och så bad vi och frågade Gud vad har förberett för dagen. Alltid gott att få enas i lovsång och hitta rätt fokus för dagen. Fantastiskt spännande att höra vad respektive person fått genom bibelläsningen och att sedan lyssna in Gud för dagen har visat sig vara mycket givande, för att kunna betjäna människorna i landet på bästa sätt. 🙂

Så fick vi möjlighet att IRL se Tutankhamons alla skatter inklusive den 11 kg tunga guldmasken som finns på Nationalmuseet i Kairo. Innan vi gick in fick vi smaka lite på hur prutandet fungerar här i landet. Väl inne så fick vi guidning och man inser vilken otroligt lång historia landet har. Intressant och givande trots en hejdlös massa sten!

Efter att vi intagit lunch på stället där vi bor, påmint varandra om vad Gud sagt till oss under bönen så promenerade vi iväg, förbi de parkerade bilarna utmed gatan, till den mer trafikerade vägen för att ta en taxi. Vi är tre ”taxigrupper” och nu klarar sig varje grupp riktigt bra med att ”vifta in” en taxi fråga så att bilen har taxameter och på arabiska förklara platsen dit vi ska.

Målet för eftermiddagen var att besöka en park i mitten av Kairo. Helt underbart! Grönt gräs, ljummen vind och en utsikt över hela staden. Borta i fjärran syntes siluetten av pyramiderna. Men, det som var än bättre en detta vara att få möta och umgås med egyptierna. Vilken generositet och öppenhet. De gillar verkligen att få umgås och att få skratta.

Kubb

Vi plockade fram medtaget kubbspel och genast hade vi intresserade åskådare som snart deltog i spelet. Strax bredvid en buske satt ett par som blev nyfikna. Mannen teamade upp med Marcus lag medan jag fick förmånen att samtala med kvinnan. Hon kunde lite engelska så vi kom snabbt igång med ett givande samtal. Det var så fascinerande att höra hennes syn på Gud och på vad bön handlar om. Vi delade tron med varandra och innan vi skildes åt bytte vår värd och kvinnan mobilnummer. I Kairo finns ca 20 miljoner människor men kvinnan bor endast ca 15 minuter från vår värds hus! Det är Gud!

Brud

Dagen avslutades med tacksägelsebön, två teamdeltagares vittnesbörd och förbön för de båda. Just det. Orsaken till att samtalet med kvinnan blev så bra var att Gud redan på morgons gett oss bilden på dem till oss. Det är sååå gött att få följa dit Herren redan gått före. 🙂

Det  här är livet!!!

God natt!

För Egyptenteamet /Ackie

One thought on “Från Tutankhamon till kubb”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *