Sjungande tanter

Hejsan!

Idag har varit en spännande dag här i Moldavien. Vi gick upp och åt en fin frukost vid klockan åtta. Sedan satte vi tjejer på oss långkjolar och vi gick på gudstjänst. Förutom att Evelina delade vittnesbörd och Jonathan presenterade vårt team så hade vi hand om söndagsskolan. En blandning av planerade och oplanerade aktiviteter, mycket skratt, mycket kärlek och stundvis solsken. Det är spännande att hålla i barnsamling som man fått information om ska vara i 20 Minuter och som sedan ändras till 2 timmar fick vi veta under tiden. Veden pe lock. (Vi får se när vi kommer dit)

Här blir vi behandlade som prinsar och prinsessor. Vi har oftast hög värme i sovrummet, maten fixas för oss och är för övrigt underbar!

Den här eftermiddagen/kvällen har varit annorlunda från något jag någonsin sett. Vi fick åka till en liten by vid bergen där det bodde romer. Fattigt och lerigt. Där fick vi vara med om en 2 och en halv timme lång gudstjänst. Vi var 35 personer i ett rum i som var kanske femton kvadratmeter. Det var mysigt och en av de mest intensiva gudsmötena jag någonsin varit med om. Vi sjöng lovsång som var så äkta att det inte finns… Små gamla tanter i huckle som sjöng “our God is greater” i starka stämmor och en man som trummade hällre än bra med skedar på en stol.  De sa till Sofia som spelade gitarr att spela snabbt! Mycket ös och glädje att prisa Gud.

Någonting som jag verkligen tagit med mig från idag är hur äkta, och personlig Gud är. Der spelar ingen roll hur stor och fin en kyrka är. Det spelar ingen roll hur häftiga instrument vi använder i lovsång. Det spelar ingen roll hur rika vi är eller vilket språk vi pratar. Jesus bor i våra hjärtan. Jesus verkar. Vi är Guds tempel. Det är en sån enorm kraft som finns i oss för att Gud är så enormt stor. halleluja, ingenting är omöjligt. Vi måste våga tro.

blessings

Alice Andrae

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>